gay komarci

U Zagrebu se odvija neobičan i kontroverzan potez u borbi protiv komaraca. Gradski dužnosnici su odlučili uvesti nevjerojatnih 100.000 muških komaraca homoseksualne orijentacije iz Italije kako bi zaustavili daljnje razmnožavanje komaraca na području grada.

Kako su objasnili, ova odluka ima za cilj smanjiti populaciju komaraca na human i najmanje okrutan način prema komarcima. “Razmišljali smo izvan okvira i shvatili da tradicionalne metode suzbijanja komaraca nisu učinkovite. Stoga smo se odlučili za nekonvencionalan pristup”, izjavio je gradonačelnik Tomašević.

Prema planu, uvoz muških komaraca homoseksualne orijentacije trebao bi preokrenuti ravnotežu u populaciji komaraca. Ovi komarci, prema znanstvenicima, imaju sklonost preferiranju drugih muških komaraca umjesto ženki u procesu parenja. Time se smanjuje šansa za oplodnju i daljnje razmnožavanje komaraca.

Reakcije na ovu odluku su podijeljene. Neki smatraju da je ideja kreativna i inovativna, te da će rezultirati manjim brojem komaraca u gradu. Drugi, pak, izražavaju zabrinutost zbog mogućih posljedica ovakvog eksperimenta na ekosustav.

“Tradicijske metode suzbijanja komaraca nisu dale značajne rezultate, stoga smo morali razmišljati izvan okvira”, izjavio je gradonačelnik. “Dovođenjem modno osviještenih komaraca, ne samo da smanjujemo njihovo razmnožavanje, već potičemo i lokalnu modnu industriju.”

Uvezeni komarci, poznati po besprijekornom modnom ukusu i njegovanju frizura, očekuje se da će svoju pažnju usmjeriti s parenja na šoping i posjete frizerskim salonima. Ovaj pomak interesa rezultirat će smanjenom vjerojatnošću razmnožavanja komaraca te istovremeno potaknuti potrošnju.

Međutim, gradski dužnosnici tvrde da su pomno proučili ovu metodu i da su uvjereni u njezinu učinkovitost. “Ovo je samo privremena mjera koja će pomoći u smanjenju populacije komaraca. Nadamo se da će naša zajednica podržati ovaj zanimljivi pristup i shvatiti kako jednostavno nismo imali drugog izbora”, dodao je gradonačelnik.

Tako će Zagreb postati prvi grad koji uvozi homoseksualno orijentirane muške komarce kako bi riješio problem komaraca. Hoće li ova avanturistička strategija donijeti željene rezultate ili će rezultirati novim izazovima za grad, ostaje za vidjeti. Jedno je sigurno – Zagreb je uvijek spreman na neočekivane poteze i neobične ideje u borbi protiv insekata.

Možda ste propustili

Zbog nedostatka liječnika bolnice će zapošljavati veterinare i mesare

Hrvatsko zdravstvo boluje od kroničnog nedostatka liječnika, osobito specijalista. U ovom trenutku…

Gospođa koja je naručila sijamsku mačku tuži pet shop jer joj je umjesto dvije spojene mačke stigla samo jedna

60-godišnja gospođa koja je naručila sijamsku mačku sada tuži pet shop jer…

Ekonomski fakultet uvodi smjer ‘čekanje na burzi’

Dobre vijesti stižu nam s ekonomskog fakulteta koji je najavio uvođenje smjera…

Radi brže isporuke Overseas Express će svoje pakete slati vlakovima HŽ-a

Ulaskom u 2018. godinu Overseas Express ulazi u partnerstvo s Hrvatskim željeznicama,…

Zbog odljeva mozgova Hrvatska postala najsigurnije mjesto u slučaju zombi apokalipse

Američki znanstvenici već godina proučavaju najsigurnije načine za preživljavanje zombi apokalipse, a…

ČUDO OD DJETETA: Šestogodišnjak iz Vinkovaca zna nabrojati sva ministarstva i državne agencije

Šestogodišnji Marko Pernar iz Vinkovaca pravo je čudo od djeteta – on…