osnovna skola
Google Maps

Prvi dan škole uvijek je stresan, a ove godine situacija je još napetija zbog pandemije. Mjere koje su poduzete kako bi se zaštitili i učenici i nastavnici predstavljaju nove izazove već ionako preopterećenom školskom sustavu, a čini se da je napeta situacija već uzela prvu žrtvu.

U redakciju nam se javila zabrinuta majka čiji je sin dobio jedinicu već prvi dan nastavne godine i to zato što nije znao nabrojati svih sedam sekretara Stožera. Majka priznaje da od silne strke nastale zbog pripremanja za prvi dan škole nije uspjela ponoviti gradivo sa sinom: ”Mislim, znamo za Vilija, Capaka, Alemku i Božinovića, ali zaboravili smo ponoviti one koji se rjeđe pojavljuju na konferencijama. Priznajem, to je moja greška i trebala sam bolje pripremiti sina, ali mislim da je ipak nepošteno da već prvi dan škole dobije jedinicu”, priča nam ogorčena majka iz Sigeta (podaci poznati redakciji).

O ovom slučaju poslali smo upit Ministarstvu obrazovanja i Stožeru, a od njih smo dobili zajednički odgovor: ”Uvođenje posebnih mjera za sigurno održavanje nastave naš je prioritet. Svaka mjera donesena je pažljivo i nakon mnogo razmatranja. Nepoštivanje mjera dovodi u opasnost stotine tisuća školaraca, kao i njihove nastavnike i obitelji. Jedna od mjera koju smo uveli je i nabrajanje naših uvaženih sedam sekretara Stožera. Izostavljanje već samo jednog imena dovoljno je da se sroza moral, dođe do popuštanja mjera i poplave slučajeva koronavirusa. Mjere su naša jedina brana protiv silovitog naviranja pandemije te smatramo da se svako kršenje mjera treba disciplinirati. Metode discipliniranja prepuštamo nastavnicima pa tako i u ovom slučaju potpuno podržavamo disciplinarnu mjeru koju je poduzela nastavnica dodjeljivanjem negativne ocjene”.

Za komentar smo zamolili i nastavnicu, a pitali smo je i može li učenik nekako ispraviti jedinicu. ”Nažalost, nepoznavanje sedam sekretara Stožera bila je samo kap koja je prelila čašu. Učenik je na nastavu došao s udžbenicima omotanim u platnene omote, iako mjere jasno propisuju da udžbenici moraju imati kirurške ili N-95 omote s ventilatorima. Učenik također nije plaćao HRT pretplatu, što mu se broji kao neopravdani sati. Unatoč svemu tome, pružila sam mu još jednu priliku da pokaže zainteresiranost za nastavu, no nije znao nabrojati ni svih sedam sekretara Stožera pa mi nije preostalo ništa drugo nego upisati mu jedinicu”, kaže nastavnica iz Sigeta.

Početak školske godine već je počeo brutalno za neke pa držimo fige svim školarcima da nekako prežive ove teške početke, sigurni smo da će se ubrzo prilagoditi novim izazovima, a ako ništa drugo, uvijek mogu odustati od škole i postati influenceri.

Možda ste propustili

Postignut kompromis: Vlada dozvolila svinjokolje svinjama koje su nosile FFP2 maske

Nakon 10 dana intenzivnih prosvjeda Stožera za obranu hrvatskog sela predvođenog neustrašivim…

Sesvete: Oluja potrgala i antene na HAARP postrojenju koje izaziva oluje

Jučerašnje olujno nevrijeme nije zaobišlo niti moćno postrojenje za manipulaciju ionosfere, poznato…

Grad Zagreb uvozi 100.000 gay komaraca iz Italije kako bi zaustavio razmnožavanje

U Zagrebu se odvija neobičan i kontroverzan potez u borbi protiv komaraca.…

ZAMP tužio grad Zadar jer nije plaćao autorsku naknadu za morske orgulje

Ovih dana stigla je milijunska tužba gradu Zadar koju je dobio od…