stozer Bozinovic Vili Beros Alemka 800x430 1
YouTube/MUP RH

Vlada je na današnjoj sjednici donijela odluku da se od ponedjeljka dozvoli ugostiteljima prodaja kave za van, nogometnim igralištima iznajmljivanje lopte za van, a teretanama iznajmljivanje sprava za vježbanje na ulici. Dok ispijanje kave ispred kafića i igranje nogometa na parkingu nikome neće biti problem, građani su izrazili negodovanje zbog činjenice da će nekima biti teško preuzeti sprave za vježbanje ispred teretane.

-Dajte molim vas, pa kakav je to bilder koji ne može iznijeti spravu za trčanje nekoliko metara na ulicu. Ja u tom slučaju od srama ne bih niti išao u teretane – objasnio je premijer.

Vlasnici teretana su ostali zatečeni ovom objavom Stožera, prvo su mislili kako je riječ o vijesti s NewsBara, no već su navikli da ih kod Stožera ništa ne smije iznenaditi. Koncept ‘teretane to go’ hipotetski bi i mogao funkcionirati za muškarce, ali brinu se za djevojke za koje sumnjaju kako će biti u stanju preuzeti spravu za veslanje koja teži nekoliko stotina kilograma.

– Nije teretana samo sprava za veslanje. One će moći iznajmiti utege, sprave za zgibove, sprave za trbušnjake. Ono što je bitno jest da vlasnici teretana, koji do sada nisu mogli raditi, sada će moći iznajmljivati ono što imaju u svojoj teretani. Dakle, sve je isto, samo neće tu uslugu moći isporučivati u svom prostoru nego ispred njega, na ulici. A i građanima neće biti nikakav problem, dođu u teretanu, uzmu spravu koju žele i malo se prošeću pa vježbaju vani na svježem zraku – objasnio je Plenković.

Stožer je dodao kako će i na otvorenom građani biti obvezni vježbati s maskama. Ali ne zbog koronavirusa, nego zbog činjenice da će od sljedećeg tjedna temperature ići ispod nule, pa je ipak toplije udisati zrak kroz masku jer bi se u suprotnome netko mogao prehladiti.


Možda ste propustili

Postignut kompromis: Vlada dozvolila svinjokolje svinjama koje su nosile FFP2 maske

Nakon 10 dana intenzivnih prosvjeda Stožera za obranu hrvatskog sela predvođenog neustrašivim…

Sesvete: Oluja potrgala i antene na HAARP postrojenju koje izaziva oluje

Jučerašnje olujno nevrijeme nije zaobišlo niti moćno postrojenje za manipulaciju ionosfere, poznato…

Novi slučaj trovanja u Rijeci: Muškaracu (43) nakon čaše mineralne dijagnosticiran prijelom podlaktice

Večeras je u KBC-u Rijeka zaprimljen novi slučaj teškog trovanja mineralnom vodom.…

ZAMP tužio grad Zadar jer nije plaćao autorsku naknadu za morske orgulje

Ovih dana stigla je milijunska tužba gradu Zadar koju je dobio od…

Grad Zagreb uvozi 100.000 gay komaraca iz Italije kako bi zaustavio razmnožavanje

U Zagrebu se odvija neobičan i kontroverzan potez u borbi protiv komaraca.…