milan bandic
Screenshot/N1

Glas Koncila je u četvrtak objavio žestoku i dosad neviđenu kritiku Milana Bandića, javlja Jutarnji, ističući da je Kaptol okrenuo leđa zagrebačkom gradonačelniku.

Glas Koncila je donedavno objavljivao veći broj članaka koji su prilično blagonakloni prema Bandiću i njegovim političkim potezima, a zagrebački gradonačelnik je već godinama izdvajao pozamašna financijska sredstva koja su se trošila za obnovu crkvene imovine a i rado je viđen gost u društvu brojnih biskupa i samog kardinala Bozanića.

No, ovog se tjedna glavni urednik Glasa Koncila mons. Ivan Miklenić u svome komentaru naslovljenom “Zavjera protiv istine” dotaknuo slučaja smjenjivanja Bore Nogala, ravnatelja Dječje bolnice na Srebrnjaku u Zagrebu.

Miklenić je na Bandića sasuo neviđenu paljbu ističući kako ‘optužba nije dovoljna da se nekome skine glava’, što je bi Milan Bandić trebao prvi znati budući da i sam ima više optužnica nego Lovro Kuščević nekretnina, stoga su mnogi protumačili kako i posljednji štakori bježe s broda zvanog Milan Bandić.

Jeremija 31,34: „Jer ću oprostiti njihovo bezakonje i grijeha se njihova neću više spomenuti, al’ brate Milane, što je previše – previše je“