jakov kolinda

Hrvatska rukometna reprezentacija je u finalu, čitava nacija je u deliriju, svi s nestrpljenjem očekuju posljednju utakmicu i zamišljaju hrvatsku na tronu. A koliko smo nacija predana sportu i nacionalnom ponosu najbolje govori činjenica kako je prvi gospodin Republike Hrvatske, Jakov Kitarović, privatnim sredstvima angažirao zaštitarsku agenciju da čuva svlačionicu kauboja i nikoga ne pušta unutra.

Jakov se na ovaj potez odlučio kako bi osigurao mir rukometašima i spriječio zaluđene navijačice koje koriste svaku priliku da se slikaju s herojima nacije.

-Ne bih ja imao problema da te djevojke stvarno vole sport, ali one vam u pravilu nemaju pojma o rukometu i sportu uopće i samo koriste priliku da naprave selfie koji će prikupiti tisuće lajkova. Dakle one to rade iz čiste samopromocije, a nisu ni svjesne da na taj način odvlače pažnju rukometašima koji se sada moraju fokusirati isključivo na igru – objasnio je Jakov Kitarović.

Trideset zaštitara već je spremno dati i život kako bi sačuvali mir i dostojanstvo u svlačionici naših rukometaša sve do početka utakmice. U slučaju pobjede, zaštitari će svlačionicu čuvati i četiri sata nakon završetka utakmice iz još nepoznatih razloga.