davor bernardic n1
foto: N1

Predsjednik SDP-a i budući hrvatski premijer Davor Bernardić predstavio je u Karlovcu glavne smjernice predizbornog programa za parlamentarne izbore. Obraćajući se članstvu, simpatizerima i onima koji će to tek postati, rekao je kako osjeća poremećaj u sili te da misli kako je potpuno spreman preuzeti svu odgovornost za budućnost Hrvatske.

Glavne smjernice njegovog programa su pravosudna reforma, uvođenje reda i stabilnosti, vraćanje Facebook stranice ‘Di su pare’ te ekonomska reforma koja će Hrvatsku učiniti jednom od najbogatijih i najprosperitetnijih zemalja na svijetu.

Pod sloganom “Ispiši budućnost”, Bernardić je najavio kako će prvi potez njegove vlade biti podizanje minimalne plaće s 3.500,00 kuna na 8.000,00 eura.

-Ja sam već razgovarao s nekim ljudima iz internacionale. Oni su spremni uzeti Hrvate da odu na obuku negdje drugdje i da se vrate u Hrvatsku i da rade u državnoj upravi za 8.000,00 eura. Zamislite 8.000,00 eura za jednu mladu djelatnicu koja radi na šalteru, zamislite samo to – obećao je Davor Bernardić oduševljenom mnoštvu.

Nakon povećanja plaća Bernardić tvrdi kako će se automatski povećati i mirovine, koje će konačno osigurati dostojan život najstarijim članovima društva, ali nije želio davati lažna obećanja.

-Bilo bi nerealno da vam obećam i mirovine od 8 tisuća eura. To se na žalost neće moći dogoditi jer ja nisam populist koji na praznim pričama skuplja političke poene. Mirovine se određuju prema postotku doprinosa na plaću, a ja sam kako vrsni matematičar sam izračunao kako će one biti u prosjeku biti tek nešto veće od 3,5 tisuće eura.

Nakon ove objave okupljeno mnoštvo je palo u delirij, dvoranom se orio gromoglasni pljesak, a Bernardić je od sreće zaplakao i za kraj dodao:

-Napravit ću još više, vjerujte mi, otvorit ću nova radna mjesta! Tvrde neki da se to ne može, ja vam tvrdim da se to može!

Možda ste propustili

ZAMP tužio grad Zadar jer nije plaćao autorsku naknadu za morske orgulje

Ovih dana stigla je milijunska tužba gradu Zadar koju je dobio od…

Sesvete: Oluja potrgala i antene na HAARP postrojenju koje izaziva oluje

Jučerašnje olujno nevrijeme nije zaobišlo niti moćno postrojenje za manipulaciju ionosfere, poznato…

Grad Zagreb uvozi 100.000 gay komaraca iz Italije kako bi zaustavio razmnožavanje

U Zagrebu se odvija neobičan i kontroverzan potez u borbi protiv komaraca.…

Postignut kompromis: Vlada dozvolila svinjokolje svinjama koje su nosile FFP2 maske

Nakon 10 dana intenzivnih prosvjeda Stožera za obranu hrvatskog sela predvođenog neustrašivim…

Novi slučaj trovanja u Rijeci: Muškaracu (43) nakon čaše mineralne dijagnosticiran prijelom podlaktice

Večeras je u KBC-u Rijeka zaprimljen novi slučaj teškog trovanja mineralnom vodom.…

Nikad nećete pogoditi tko je bivša hrvatska premijerka koja je sinoć ispala iz ‘Masked singera’

Kada ju je voditeljica Nikolina PIšek pitala kako je uspjela ujutro biti premijerka, odgovorila je ‘zato što sam kraljica i zato što sam koristila Uber.‘