Screenshot 2020 04 15 at 09.02.04 800x430 1

Dobar glas koji prati kvalitetu bavarskog proizvođača automobila izgleda da ne mora uvijek biti točan. Tome u prilog govori vijesti o Zagrepčaninu koji je nakon samo pola godine prijavio kvar kakav bi mogli očekivati eventualno kod Zastave ili nekog drugog istočnoeuropskog automobila iz prošlog stoljeća.

Mate D (45.) iz Dubrave prije pola godine je kupio novi BMW 520d od svog rođaka, koji se bavi uvozom rabljenih automobila iz Njemačke. Automobil je na prvu izgledao da je savršenom stanju; potpuno nov, 2016. godina proizvodnje, ispod haube ergela od 350 konja, a originalni kilometar sat pokazivao je tvorničkih minus 500 kilometara.

-Većina ljudi ne zna da BMW u novim autima kilometar sat postavi na minus 500 kilometara kako se one probne vožnje ne bi računale u prijeđene kilometre. Znate, ja imam rođaka u Minhenu koji radi u BMW-u – tvrdio je Mate prije pola godine.

Problem je nastao kada je prošli tjedan Matu prilikom skretanja na Branimirovoj zaustavio drugi vozač BMW-a koji mu je signalizirao da mu nešto ne radi s prometnom signalizacijom. Mate je izašao van i primijetio je kako mu stvarno tri svjetla s lijeve strane gube spoj te se pale i gase.

Prizor BMW-a kojem se pale i gase svjetla na skretanju vrlo je brzo privukao i druge vozače bavarskih automobila koji su se zaustavljali i u čudu promatrali neobičan prizor kojeg nitko od njih prije nije vidio. Mate je podigao haubu ali je zbog oduševljenja koje je nastupilo kada su okupljeni vidjeli BMW-ov dizelski motor, zaboravili su što su opće tražili.

Nakon pola sata Mate je pozvao šlep-službu koja je automobil odvezla u najbliži servis, gdje je zamolio mehaničara da mu popravi spoj na žutim svijetilma. Mehaničar mu je pokušao u nekoliko navrata objasniti koncept pokazivača smjera ili žmigavaca, ali uzalud.

Na kraju mu je mehaničar izbacio relej automat za žmigavce, pa ako Mate ponovno slučajno rukom zahvati onu ručkicu s lijeve strane volana – žuta svjetla će bar raditi bez greške, tako da se Mate više neće morati sramotiti u prometu.

Možda ste propustili

Zbog povratka Alfa Romea u Formulu 1 uvode se bolid s dodatnim mjestom za automehaničara

Nakon više do 30 godina gledat ćemo Alfu Romeo na utrkama Formule…

Alfa Romeo predstavila motor koji umjesto ulja koristi kremu za ruke kako se vozači više ne bi prljali na svakom koraku

Prljave ruke i minus na tekućem računu oduvijek su bili zaštitni znak…

ZAMP tužio grad Zadar jer nije plaćao autorsku naknadu za morske orgulje

Ovih dana stigla je milijunska tužba gradu Zadar koju je dobio od…

BMW otpušta 5.000 radnika i zatvara pogone proizvodnje žmigavaca

Posljedice koronakrize pogodile su bavarskog diva. BMW zbog smanjene potražnje za novim…

Tesla predstavio prvi autonomni samopsujući automobil koji na semaforu psuje za vas

Jutarnje gužve se prema nekim anketama ubarajaju među najveće frustracije koje ljudi…

OSRAMOTIO SE: Poznati kradljivac automobila iz Kutine zabunom ukrao Opela

M.Š. (43) iz Kutine, otprije poznat policiji, u noći na ponedjeljak u…