Vlada ponosno trlja ruke jer tvrdi da su Svjetsko prvenstvo i Ultra prouzročili pravi gospodarski boom u Hrvatskoj. U službenom priopćenju su se pohvalili: ”Gospodarska politika Vlade još se jednom pokazala plodnom pa tako ovih dana možemo posvjedočiti pravom gospodarskom boomu. Zadovoljni građani i poduzetnici svakog dana na društvenim mrežama objavljuju slike hrpa smeća i prepunih kontejnera, što znači da praznih boca i smeća ima za sve!”.

Podaci pokazuju da su ljetni festivali i nogometno prvenstvo povećali konzumiranje alkohola pa se plastična ambalaža može naći posvuda.

Vlada ističe da je to zapravo planirana gospodarska mjera kojom se potiče razvoj malih poduzetnika tj. sakupljača boca i drugih ljudi koji su primorani pretraživati kontejnere sa smećem.

”Ovo je samo još jedna mjera Vlade pod vodstvom Andreja Plenkovića koja dokazuje da smo u najprosperitetnijem razdoblju hrvatske povijesti. Ako čak i beskućnici plivaju u izobilju (smeća, op. a.), onda stvarno možemo biti sigurni da nam ekonomija cvate”, poručili su iz Vlade.