golf 1

Dok se nekome ne smrkne, drugome ne svane. Stara je izreka koja je dobila potpuno novo značenje pojavom koronavirusa i nestašicom WC papira. O tome najbolje svjedoči slučaj Marka Stefanića iz Vinkovaca koji je uspio prodati svog Golfa jedinicu iz 1976. godine u katastrofalno lošem stanju za čak 20.000 Eura.

Marko je već nekoliko godina pokušao prodati svog ljubimca iz djedove mladosti, no do prije nekoliko mjeseci za njega nije mogao dobiti niti 500 Eura. Automobil je bio u katastrofalno lošem stanju, Bosch pumpa mu je stradala još u ratu, manje od 10% prozora se moglo otvarati a limarija je imala više hrđe nego boje. No, s pojavom koronavirusa sve se promijenilo.

-Razmišljao sam da uložim par stotina eura i napravim generalku, no, onda sam shvatio da za taj novac mogu kupiti paletu WC papira – pohvalio se Marko.

Mako je WC papir kupio u veljači prije nestašice, a kada mu je cijena otišla 18.000 % gore, u tome je vidio jedinstvenu priliku. Napunio je prtljažnik s WC papirom i objavio oglas. U manje od 24 sata dobio je čak 30 ponuda.

-Mogao sam ja zaraditi možda i više da sam prodavao WC papir rolu po rolu na Njuškalu kao i svi drugi. No, odlučio sam ga bundlati s Golfom i prodati sve u jednom paketu. I mogu reći da nisam pogriješio – dodao je Marko.

Golfa je kupio vlasnik lanca trgovina Boso, papir je odmah raspoređen na dućane diljem Slavonije gdje će se prodavati na listiće. Boso je svjestan kako neće zaraditi puno na samom papiru budući da je Vlada posebnim zakonom propisala visinu marže koju prodavači mogu dodati na nabavnu cijenu. No, njemu je bitno da pokrije nabavnu cijenu tako da mu Golf ostane kao profit.

Možda ste propustili

Isus dobio upalu pluća jer je vlasnik BMW-a čitavu godinu vozio s otvorenim prozorom

Iz KBC-a Rebro jutros su potvrdili vijest kako je Isus Krist (2019)…

Od danas kod automehaničara možete samo ako imate propusnicu ili prometnu od Alfe Romeo

Stožer za civilnu zaštitu jutros je predstavio novu mjeru ograničavanja kretanja građana…

Roditelji odbili usluge automehaničara i auto odveli biomehaničaru

Roditeji odbili usluge automehaničara i auto odveli biomehaničaru. Prvo su odvezli vozilo…

Vlasnik Alfe oženio svojeg mehaničara kako bi ozakonio svakodnevno viđanje

Alfa Romeo, marka automobila koja vabi uzdahe kod muškaraca, a svojim zadnjim…

BMW predstavio novi model za balkansko tržište koji blokira otvaranje prozora dok je upaljen radio

Njemački proizvođač premium automobila BMW odlučio je stati na kraj balkanskim vozačima…

OSRAMOTIO SE: Poznati kradljivac automobila iz Kutine zabunom ukrao Opela

M.Š. (43) iz Kutine, otprije poznat policiji, u noći na ponedjeljak u…