kosor

Tvrtka Twitter je u šokantnom tweetu na Twitteru najavila povlačenje Twitera iz Hrvatske. Ovih 140 znakova potreslo je twitter scenu u Hrvatskoj, ali i šire. Razloge za ovakav radikalan potez pojasnili su u idućih nekoliko tweetova. Tvrde kako se Hrvati nikako nisu uživjeli u njihovu društvenu mrežu koja nije ni približno popularna kao Facebook, dok je u SAD-u to sasvim obratno. Hrvati su, kako tvrde u Twitteru, ljudi od mnogo riječi, a 140 znakova je očito premalo da prosječan Hrvat izrazi svoje misli. Ono što je za njih na Twitteru osobito poražavajuće je činjenica da je najpopularniji twitteraš, tj. Twitterašica u Hrvatskoj – Jadranka Kosor, ne baš previše omiljena bivša premijerka i političarka.

Ona kao jedina čiji tweetovi završavaju kao vijest u medijima dodatno destimulira mlade i sve ostale da se pridruže toj društvenoj mreži.

Stoga je Tweeter odlučio ugasiti svoj server zadužen za Hrvatsku. Druge društvene mreže poput Facebooka i Snapchata strepe kako bi se Jadranka Kosor sada mogla prebaciti na njihovu platformu te i njih uništiti u Hrvatskoj.