01 Tomasevic Smece
FOTO: NEWSBAR

Nakon što su postigli dogovor s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem radnici Čistoće danas su prekinuli štrajk. Gradonačelnik je ispunio svoje obećanje te je obukao odijelo ZG čistoće i odlučio provesti čitav dan na zagrebačkim ulicama te u stilu Milana Bandića skupljati smeće iz kontejnera. Građani su s velikim oduševljenjem pozdravili ovaj potez gradonačelnika, no onda je u medije procurila fotografija na kojoj se vidi kako gradonačelnik žutu vreću za plastični otpad ubacuje u kamion s mješanim otpadom.

Fotografija je medijima dostavljena anonimno, a snimili su ju djelatnici Čistoće koji su zbog ovoga postali ozbiljno zabrinuti za projekt razvrstavanja smeća u Zagrebu.

-Kako možemo očekivati od građana ili djelatnika Čistoće da razvrstavaju otpad ako gradonačelnik radi ovakve stvari. Kakav to primjer šalje građanima. Čitavo vrijeme svi radimo na razvrstavanju i sada ovo. Pa jesmo li za to razvrstavali? – izjavio je zabrinuti djelatnik Čistoće koji je želio ostati anoniman.

Gradonačelnik još nije komentirao ovu fotografiju, no neslužbeno doznajemo kako djelatnici Čistoće ipak neće tražiti najstrožu sankciju za gradonačelnika tj. otkaz. Umjesto toga, gradonačelniku će predložiti da sam sebi uruči pismenu opomenu, te da si isplati bonus na plaću baš kao što je Čistoća učinila nakon što su njihovi dijelantici uhvaćeni u sličnom prekršaju.

Možda ste propustili

Na graničnom prijelazu Nova Gradiška zbog primanja mita uhićen policijski pas (8)

Danas je na graničnom prijelazu Nova Gradiška, na granici Hrvatske i Bosne…

DHMZ: Stižu nam paklene vrućine kakve se ne pamte još od prošle godine

HMZ je za izdao upozorenje duginih boja za čitavu hrvatsku zbog paklenih vrućina kakvih se ne sjećaju ni najstariji osnovnoškolci