01 Tomasevic Smece
FOTO: NEWSBAR

Nakon što su postigli dogovor s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem radnici Čistoće danas su prekinuli štrajk. Gradonačelnik je ispunio svoje obećanje te je obukao odijelo ZG čistoće i odlučio provesti čitav dan na zagrebačkim ulicama te u stilu Milana Bandića skupljati smeće iz kontejnera. Građani su s velikim oduševljenjem pozdravili ovaj potez gradonačelnika, no onda je u medije procurila fotografija na kojoj se vidi kako gradonačelnik žutu vreću za plastični otpad ubacuje u kamion s mješanim otpadom.

Fotografija je medijima dostavljena anonimno, a snimili su ju djelatnici Čistoće koji su zbog ovoga postali ozbiljno zabrinuti za projekt razvrstavanja smeća u Zagrebu.

-Kako možemo očekivati od građana ili djelatnika Čistoće da razvrstavaju otpad ako gradonačelnik radi ovakve stvari. Kakav to primjer šalje građanima. Čitavo vrijeme svi radimo na razvrstavanju i sada ovo. Pa jesmo li za to razvrstavali? – izjavio je zabrinuti djelatnik Čistoće koji je želio ostati anoniman.

Gradonačelnik još nije komentirao ovu fotografiju, no neslužbeno doznajemo kako djelatnici Čistoće ipak neće tražiti najstrožu sankciju za gradonačelnika tj. otkaz. Umjesto toga, gradonačelniku će predložiti da sam sebi uruči pismenu opomenu, te da si isplati bonus na plaću baš kao što je Čistoća učinila nakon što su njihovi dijelantici uhvaćeni u sličnom prekršaju.

Možda ste propustili

ČUDO U SRBIJI! Ovaj dječak naučio je paliti hrvatske zastave prije nego što je naučio izgovarati slovo R

Iz Beograda nam stiže topla ljudska priča o trogodišnjem dječaku koji je…

Astrološka zajednica u potpunom rasulu nakon spoznaje da je cijeli horoskop u krivu jer život počinje začećem

Na kongresu astrologa “Ljubav, posao, zdravlje” obznanjeno je spektakularno otkriće da su…

Na slavonskim svadbama mladenke sve ćešće moraju gađati buketom djevojke, jer ih ove više ne žele loviti

Tako barem svjedoči sve više gostiju na svadbama. Mlade su do prije…

Devetogodišnja djevojčica namazala se kremom koja pomlađuje deset godina i nestala bez traga

Užas, horor, jeza… Slabe su to riječi da bi mogle opisati tragediju…

Konzervativci traže da se iz obrazovnog sustava izbace višeznamenkasti brojevi s istim znamenkama jer asociraju na istospolne zajednice

Konzervativne udruge traže da se iz obrazovnog sustava izbace višeznamenkasti brojevi s…