sveta voda

Mario Vukelić, svećenik iz zagrebačkih Utrina, šokirao je članove svoje župne zajednice kada je na ulazu u crkvu, umjesto svete vode, postavio posvećeni antiseptik. Vjernici su na ulasku u crkvu ostali šokirani kada su prilikom križanja prste krenuli stavljati prste u posudu gdje inače stoji sveta voda, a dočekala ih je gusta i ljepljiva smjesa. Nastalo je sveopće komešanje, strah, panika – no onda ih je s oltara smirio velečasni Vukelić.

-Braćo, Isus nas je učio da blagoslivljamo vodu, no u ono vrijeme nije bilo koronavirusa. Naša crkva mora pratiti tijek vremena i prilagođavati si preporukama Svjetske zdravstvene organizacije – uzviknu je svećenik s oltara.

Vjernici su s nevjericom slušali propovijed svog svećenika, koji je osim blagoslovljenog antiseptika najavio kako će od sljedećeg tjedna i krštenja obavljati s blagoslovljenim antiseptikom, a za Uskrs je najavio kako će iz Vatikana stići poseban blagoslovljeni jestivi antiseptik kojeg je osobno blagoslovio papa Franjo, kako bi mogli bez straha konzumirati posvećenu hranu tzv. svetenje.

-Biti vjernik znači biti odgovoran. Da je u ono vrijeme harao koronavirus, kažem vam, ne bi Isus samo tako djelio svoj kalež apostolima – dodao je vlč. Vukelić.

Osim blagoslovljenog antiseptika, velečasni je uveo i druge brojne novosti poput jednokratnih sterilnih folija koje se navlače preko križa prilikom ljubljenja, hermetički zatvorene hostije u aluminijskim pakiranjima te blagoslovljene higijenske rukavice koje će se vjernicima dijeliti prilikom ritualnog rukovanja tijekom služenja svete mise.

Možda ste propustili

Novi slučaj trovanja u Rijeci: Muškaracu (43) nakon čaše mineralne dijagnosticiran prijelom podlaktice

Večeras je u KBC-u Rijeka zaprimljen novi slučaj teškog trovanja mineralnom vodom.…

ZAMP tužio grad Zadar jer nije plaćao autorsku naknadu za morske orgulje

Ovih dana stigla je milijunska tužba gradu Zadar koju je dobio od…

Postignut kompromis: Vlada dozvolila svinjokolje svinjama koje su nosile FFP2 maske

Nakon 10 dana intenzivnih prosvjeda Stožera za obranu hrvatskog sela predvođenog neustrašivim…

Sesvete: Oluja potrgala i antene na HAARP postrojenju koje izaziva oluje

Jučerašnje olujno nevrijeme nije zaobišlo niti moćno postrojenje za manipulaciju ionosfere, poznato…

Grad Zagreb uvozi 100.000 gay komaraca iz Italije kako bi zaustavio razmnožavanje

U Zagrebu se odvija neobičan i kontroverzan potez u borbi protiv komaraca.…

Nikad nećete pogoditi tko je bivša hrvatska premijerka koja je sinoć ispala iz ‘Masked singera’

Kada ju je voditeljica Nikolina PIšek pitala kako je uspjela ujutro biti premijerka, odgovorila je ‘zato što sam kraljica i zato što sam koristila Uber.‘