liječnik injekcija cijepljenje

Nakon što je dugo vremena bila broj jedan u Europi po broju cijepljenih građana Srbije, Srbija je ovog tjedna došla na prvo mjesto u svijetu po broju cijepljenih Hrvata, objavila je znanstvena publikacija “Our World in Data”.

Zemlja koja je toliko dobra u cijepljenju da zbog toga aktualna vlada razmišlja o tome da simbol injekcije ugradi u državni grb, nakon što je u samo dva tjedna cijepila više od pola milijuna svojih stanovnika, odlučila je raširiti ruke i pozvati sve susjede na besplatnu rundu Pfizera, Moderne, Astra Zenece, Sputnika ili Sihopharma.

Čim se vijest o besplatnom cijepljenju u Srbiji, brojni su Hrvati odlučili Uskrs proslaviti po pravoslavnom kalendaru te su se zasukanih rukava zaputili na istok, opjevanim putem preko Drine.

Prema podaci koje je objavio “Our World in Data”, samo u prvom danu cijepljenja, u Srbiji je cjepivo protiv COVID-19 primilo dvostruko više Hrvata nego što je to bio slučaj prvog dana masovnog cijepljenja na Zagrebačkom velesajmu. Time je Srbija postala svjetski rekorder u broju cijepljenih Hrvata a Hrvatska je pala tek na drugo mjesto. Na trećem je mjestu Njemačka, zatim Austrija, Irska, Novi Zeland, Hong Kong.

-Šta, da se cijepim u Hrvatskoj pa da mi spraše onu Astra Zenicu. Nisam se ja za to borio – izjavio je pomalo uplakani Hrvoje P. (56) iz Požege, nakon što je dobio lizalicu za hrabrost jer bez straha primio prvu dozu ruskog Sputnjika.

Posljednja na listi cijepljenih Hrvata trenutno je Bosna i Hercegovina, gdje su cjepivo primili samo članovi uže i šire obitelji ravnatelja dubrovačke bolnice i HDZ-ovog vijećnika u Gradskom vijeću Dubrovnika.

reporter: Dragiša Kostić

Možda ste propustili

Postignut kompromis: Vlada dozvolila svinjokolje svinjama koje su nosile FFP2 maske

Nakon 10 dana intenzivnih prosvjeda Stožera za obranu hrvatskog sela predvođenog neustrašivim…

Novi slučaj trovanja u Rijeci: Muškaracu (43) nakon čaše mineralne dijagnosticiran prijelom podlaktice

Večeras je u KBC-u Rijeka zaprimljen novi slučaj teškog trovanja mineralnom vodom.…

ZAMP tužio grad Zadar jer nije plaćao autorsku naknadu za morske orgulje

Ovih dana stigla je milijunska tužba gradu Zadar koju je dobio od…

Grad Zagreb uvozi 100.000 gay komaraca iz Italije kako bi zaustavio razmnožavanje

U Zagrebu se odvija neobičan i kontroverzan potez u borbi protiv komaraca.…

Sesvete: Oluja potrgala i antene na HAARP postrojenju koje izaziva oluje

Jučerašnje olujno nevrijeme nije zaobišlo niti moćno postrojenje za manipulaciju ionosfere, poznato…