vilim ribic

Danas je održana press konferencija Matice hrvatskih sindikata na kojoj su Sanja Šprem, Vilim Ribić i Matija Kroflin govorili o svoja tri glavna zahtjeva – uvođenje 13. plaće, povećanje osnovice za izračun plaća u javnim službama te zahtjevi oko drugih materijalnih prava (prijevoz, sistematski pregledi…)

“Sindikalna strana smatra da je važno osigurati prava zaposlenika u javnom sektoru na četiri godine. Otvorili smo zahtjev za isplatom 13. plaće u sustavu javnih službi, a neovisno o rastu plaće i isplate 13. plaće, pregovaramo o rastu osnovice za naredni period”, rekla je uvodno Šprem, dodavši kako stavlja naglasak na otvorena pitanja vrijednosti sistematskih pregleda i naknade prijevoza.

Veliki broj zemalja u EU-u ima 13. plaću, a Portugal ima čak i 14. Puno više zato jer je hitna potreba rasta cijene rada u Hrvatskoj kako bi se zaustavilo iseljavanje. Izgubili smo 300 tisuća vrlo kvalitetnih ljudi. Siromašne zemlje financiraju bogate zemlje šaljući im svoje najbolje ljude. Tome se može parirati da se poveća cijena rada

Vilim Ribić

Ovaj zahtjev će vrlo vjerojatno naići na veliku podršku u javnosti, jer nitko ne očekuje od zaposlenika u javnom sektoru da rade 13. mjeseci a plaću primaju samo za 12. mjeseci. Ukoliko pak Vlada ne udovoljni njihovim opravdanim zahtjevima, javni sektor će sigurno dobiti punu podršku javnosti da se svake godine upusti u štrajk tijekom 13-og mjeseca sve dok se njihov zahtjev ne ispuni u cijelosti.

Možda ste propustili

Pogledali smo nove cijene goriva koje stižu sutra i shvatili kako javni prijevoz i nije tako loša opcija

Portal Cijenegoriva.info objavio je nove neslužbene cijene goriva koje će stupiti na…

Osječki fakultet ponudio hakerima kompenzaciju u doktoratima iz ekonomije ako im otključaju računala

Hakerski napadi u Hrvatskoj ne prestaju. Nakon hakerskog napada na A1, na…

BREAKING NEWS: Putin potvrdio, invazija na Ukrajinu kreće 29. veljače

Svjetski mediji već danima bruje o potencijalnoj ruskoj invaziji na Ukrajinu. Preko…

DHMZ: Stižu nam paklene vrućine kakve se ne pamte još od prošle godine

HMZ je za izdao upozorenje duginih boja za čitavu hrvatsku zbog paklenih vrućina kakvih se ne sjećaju ni najstariji osnovnoškolci

Ako Ivermectin ne pomaže, zašto još niti jedan konj nije preminuo od COVID-a?

Ideja o Ivermectinu, čudotvornom lijeku protiv COVID-a, pojavila se prošle godine u…

Policija apelirala na roditelje da ne ostavljaju djecu za računalom bez nadzora jer bi mogli hakirati A1

Policijska uprava Brodsko-posavska uputila je jutros apel svim roditeljima da ne ostavljaju…