djakic mail
foto: NewsBar/N1

Josip Đakić, predsjednik HVIDRA-e i HDZ-ov rudarsko-naftni stručni radnik koji je proteklo desetljeće proveo manje-više drijemajući u saborskim foteljama, jutros je, po svemu sudeći bez nadzora odraslih osoba, odlučio poslati email na adresu 24sata.

Sadržaj maila teško je opisati, još teže dešifrirati i gotovo nemoguće shvatiti. No, za početak ostavljamo vama da sami pokušate odgonetnuti ovu kriptiranu poruku.

“Ja cu doc kao izaslanik pred hrv sabora i svonu duznost cu obavit i kao duznosik i kao covjek ukoluko vidim da i saznam da ce sudjelovat i nepocudni gost svonu obvezu upricit cu mimo protokola s onim pripadnicima hrv branitelja i pol koji jednako razmisljaju i osjecaju!! Lo”,

napisao je Đakić u mailu.

Znanstvenici pretpostavljaju kako je Đakić želio reći nešto povodom današnjeg obilježavanja 30 obljetnice tragedije u Voćinu kod Slatine, te njegovom ranijom objavom kako će bojkotirati obljetnicu ako se na njoj pojavi predsjednik Milanović

Podsjetimo, okršaj između Milanovića i Đakića je započeo još u srpnju ove godine nakon što je Đakić odbio doći na svečani prijem za umirovljene čansnike na kninskoj tvrđavi kojeg je organizirao Zoran Milanović. Milanović je taj okršaj vrlo brzo završio, nokautom u drugoj rundi izjavivši kako je “Đikić nitko i ništa”, da je “propalica i saborski zastupnik”. Onda je za svaki slučaj još jednom ponovio “Baš je propalica.” Đakić je poslije toga bio na podu, i nije više uzvraćao udarce.

Ova epska saga je završila tako da Milanović danas nije došao u Voćin nego je poslao izaslanika. Đakić je na kraju odlučio doći kao izaslanik predsjednika hrvatskog Sabora Gordana Jandrokovića, i kao covjek, i kao duznosik. Očito je kako Đakić saznao kao nepocudni gost neće sudjelovat, stoga nije bilo potreba da svonu obvezu uprici mimo protokla.

Bilo kako bilo, jedno je sigurno. Sadržaj ovog maila ostaje najveća mrlja na karijeri Đakićeve profesorice iz hrvatskog jezika koja mu je dala prolaznu ocjenu u petom razredu osnovne škole.

Možda ste propustili

Plenković: Pozdrav ‘Za dom spremni’ ostaje dopušten svima koji nose maske i imaju potvrdu o cijepljenju

Premijer Andrej Plenković jutros je potvrdio novinarima kako je konačno postignut dogovor…

Milanović predložio Zdravka Mamića za predsjednika Vrhovnog suda

Predsjednik Republike Zoran Milanović u u petak se ponovno referirao na odluku Ustavnog suda…

HZJZ stavio članstvo u HDZ-u na popis kroničnih bolesti koje imaju prioritet prilikom cijepljenja

Hrvatski zavod za javno zdravstvo danas je objavio kako je članstvo u…

Povratnicima iz inozemstva 200.000 kuna i status branitelja

Čitava dijaspora bruji o novoj mjeri Plenkovićeve Vlade kojom će svi povratnici…

Kerum tvrdi kako Vuco nema šanse na izborima: “Split je urban grad, pa tko će glasat za seljaka”

Predsjednik Hrvatske građanske stranke Željko Kerum, osvrnuo se na kandidaturu Siniše Vuce,…

Domovinski pokret raspisao unutarstranačke izbore kako bi i Škoro negdje pobijedio

Nakon što je u Zagrebu obrađeno 99% biračkih mjesta, postalo je izvjesno…