crkva 1

Čitatelji su nam poslali potresne slike s Dubrovačkih ulica na kojima je zabilježen mladić koji je prvo izbačen iz crkve, a onda i iz užeg centra grouada. Naime, mladić je izbačen iz crkve jer je kršio zakon o ćudoređu i boravio u crkvi u toplesu.

Takvo ponašanje nije dopušteno niti u centru Dubrovnika pa su ga policajci, svećenici i komunalci zajedničkim silama izbacili na gradsku periferiju. Mladić je od tada potpuno shrvan duhom i nisu mu jasna nova pravila. Naime, u crkvi je od kad zna za sebe i nikad nije imao problema s golotinjom, iako je tamo uvijek boravio samo u platnenim krpama koje su mu glumile gaće.

Mladić sada ne zna što će sa sobom jer mu je objašnjeno da je njegov grijeh toliko velik da ga neće čak niti premjestiti u drugu župu. Isusu je tako preostalo prositi na gradskoj periferiji jer je nepokretan pa se oslanja isključivo na dobrodušnost potpunih stranaca.

Nakon što se priča proširila društvenim mrežama, javili su nam se iz doma u Nazorovoj te najavili da će zbrinuti Isuseka pa će ga potencialni posvojitelji uskoro moći i razgledati.

isus isusek