ilcic

U zagrebačkom Zoološkom vrtu danas se odvijala drama kakvu se ne pamti još od zadnjeg Vidoševićevog posjeta, u kojoj je Ladislav Ilčić nemilosrdno vršio teror nad malim majmunom, šamarajući ga do besvijesti i bacajući ga u nesvijest. Posjetitelji zoološkog vrta , koji su se zatekli u nastambi za majmune, bili su svjedoci tog neljudskog i nadasve sadističkog čina, te su odmah pozvali policiju. Policijskim očevidom je utvrđeno kako je Ladislav Ilčić, ničim izazvan, izvukao malog Patuljastog marmoseta , inače najmanje majmunske vrste na svijetu, te ga sumanuto počeo šamarati, daviti i natezati, sve dok majmunovo lice nije pocrvenilo te jadna životinja na kraju nije povratila.

 – Patuljasti marmoseti (Cebuella pygmaea) su najmanji majmuni na svijetu. Mogu narasti od 14 do 16 cm. Zbog svoje veličine i simpatičnog izgleda dobili su više nadimaka, a najpopularniji su: mono de bolsillo (“džepni majmun”) i leoncito (“mali lav”). Ovaj primjerak je bio jako malen, ne veći od 9 cm, jer u zatočeništvu zakržljaju. Strašno je na što je izgledao onako crven i ispovraćan – objasnio nam je prestravljeni čuvar ZOO vrta.

Policijski službenik koji je prvi došao na intervenciju, objasnio je da se okolo nastambe za majmune širila panika prestravljenog mnoštva, a iznutra se čulo huktanje, dahtanje i neartikulirani zvukovi koji su ledili krv u žilama i tjerali na plač.

– Bio sam blizu ZOO vrta kad sam dobio poziv na hitnu intervenciju. Kada sam ušao u nastambu, zatekao sa osumnjičenog kako šamara to malo jadno stvorenje. Taj luđački pogled i beživotno tjelešce ispovraćanog majmunčića proganjat će me cijeli život – kroz plač nam je objasnio policijski službenik, pušeći cigarete jednu za drugom.

Redakcija News Bara saznala je da ovo nije prvi slučaj iživljavanja nad životinjama Ladislava Ilčića, pa tako njegovi susjedi tvrde da nerijetko sadistički sapuna svog mačora kod kuće.

– Da, često čujemo kaj radi tom svom mačoru kod kuće, tak da nas ovo uopće ne čudi. Čuju se uzdasi i dahtanje, oduvek mi je bilo žal te jadne životinje. Ak ne voli životinje, nek si onda nabavi drvo za kućnog ljubimca, naprimjer hrast. Mačori se ne peru – za kraj zaključuje susjeda koja je željela ostati anonimna.

Možda ste propustili

Novi slučaj trovanja u Rijeci: Muškaracu (43) nakon čaše mineralne dijagnosticiran prijelom podlaktice

Večeras je u KBC-u Rijeka zaprimljen novi slučaj teškog trovanja mineralnom vodom.…

Grad Zagreb uvozi 100.000 gay komaraca iz Italije kako bi zaustavio razmnožavanje

U Zagrebu se odvija neobičan i kontroverzan potez u borbi protiv komaraca.…

Nikad nećete pogoditi tko je bivša hrvatska premijerka koja je sinoć ispala iz ‘Masked singera’

Kada ju je voditeljica Nikolina PIšek pitala kako je uspjela ujutro biti premijerka, odgovorila je ‘zato što sam kraljica i zato što sam koristila Uber.‘

Postignut kompromis: Vlada dozvolila svinjokolje svinjama koje su nosile FFP2 maske

Nakon 10 dana intenzivnih prosvjeda Stožera za obranu hrvatskog sela predvođenog neustrašivim…

Sesvete: Oluja potrgala i antene na HAARP postrojenju koje izaziva oluje

Jučerašnje olujno nevrijeme nije zaobišlo niti moćno postrojenje za manipulaciju ionosfere, poznato…

ZAMP tužio grad Zadar jer nije plaćao autorsku naknadu za morske orgulje

Ovih dana stigla je milijunska tužba gradu Zadar koju je dobio od…