remetinec

Istražni zatvor Remetinec već godinama je najposjećenija destinacija bivših članova HDZ-a i njihovih simpatizera, gdje onako odbačeni od svoje stranačke obitelji  proživljavaju posljednje dane političkog života u iščekivanju da ih proceduralna pogreška izbavi ili da eventualno prijeđu na drugu stranu – u Lepoglavu. Članove HDZ-a jako smeta što se njihovi umirovljenici nazivaju optuženima te tako okaljani ne mogu nesmetano uživati u teško stečenoj političkoj mirovini u tropskim predjelima zemaljske kugle, ploveći nesmetano bespućima offshore-a.

 – Gledajte, Remetinec je oduvijek bio upravo to – dom za starije i politički nemoćne članove naše stranke. Neki ostanu duže, neki kraće, zavisi koliko još političkog života i moći ima u njima. Sada ćemo napokon stvari nazvati pravim imenom – rekao nam je Tomislav Karamarko pritom nagovještavajući da bi i on uskoro mogao u zasluženu mirovinu.

Ova prenamjena ustanove u starački dom donosi i mnoge primjene u infrastrukturi same institucije pa je tako Karamarko već najavio digitalizaciju kompletne zgrade te uvođenje više od 5+ programa na tv prijemnike u zajedničkim prostorijama. Zbog sve češćih posjeta gradonačelnika Bandića svaki WC će biti opremljen okrenutim slavinama kako bi asocirale na fontane, a zbog Zdravka Mamića dio doma za starije i nemoćne bit će prenamijenjen u sanatorij.