kid pc photo
Photo by: LuidmilaKot/Pixabay

Policijska uprava Brodsko-posavska uputila je jutros apel svim roditeljima da ne ostavljaju djecu bez nadzora za računalom kako bi se spriječili ponovno hakiranje i upad u sustav A1 mreže. Policija se na ovaj potez odlučila nakon što je jučer uhićen maloljetnik (15) koji je upao u centralni sustav A1 i ukrao osobne podatke više od 100.000 korisnika te mreže.

Iz PU Brodsko-posavske poručuju kako ne žele dizati nepotrebnu paniku, ali da opreza nikad nije dosta kada su u pitanju djeca i moderne tehnologije.

-Mi ne tvrdimo kako su se sva djeca urotila protiv A1, ali što djeca znaju. Dovoljno je da ih pustite par minuta na laptop bez nadzora, oni krenu lupati po onoj tipkovnici i dok se vi okrenete, već su vam lajkali neke djevojke u bikiniju na instagramu, ili ispod tih slika napisali komentar poput “mala rasturio bih te ko Vice doktorat”, ili su pak upali u centralni server A1. Meni se srećom još nije dogodilo ovo posljednje, ali ponavljam, opreza nikada dosta – izjavio je Mirko Mrkonjić, šef policijskog odjela za kibernetički kriminal školskog i predškolskog uzrasta.

Nakon što je jučer privela opakog hakera iz 8.b., policija je jutros zatražila od suca istrage određivanje istražnog zatvora dok se ne završi ispitivanje osumnjičenih pomagača iz 5.c i 4.a razreda iz Osnovne Augusta Šenoe iz Gundinaca, manjem selu pokraj Babine Grede.

Možda ste propustili

DHMZ: Stižu nam paklene vrućine kakve se ne pamte još od prošle godine

HMZ je za izdao upozorenje duginih boja za čitavu hrvatsku zbog paklenih vrućina kakvih se ne sjećaju ni najstariji osnovnoškolci

Na graničnom prijelazu Nova Gradiška zbog primanja mita uhićen policijski pas (8)

Danas je na graničnom prijelazu Nova Gradiška, na granici Hrvatske i Bosne…

Radi brže isporuke Overseas Express će svoje pakete slati vlakovima HŽ-a

Ulaskom u 2018. godinu Overseas Express ulazi u partnerstvo s Hrvatskim željeznicama,…

Tomašević snimljen kako baca plastiku u kamion s miješanim otpadom

Nakon što su postigli dogovor s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem radnici Čistoće danas…

Nikad nećete pogoditi tko je bivša hrvatska premijerka koja je sinoć ispala iz ‘Masked singera’

Kada ju je voditeljica Nikolina PIšek pitala kako je uspjela ujutro biti premijerka, odgovorila je ‘zato što sam kraljica i zato što sam koristila Uber.‘