hacker photo
Photo by Infosec Images cc

Hakerski napadi u Hrvatskoj ne prestaju. Nakon hakerskog napada na A1, na meti se našao i jedan osječki fakultet. Napad se dogodio tijekom vikenda kada su nepoznati hakeri računala fakulteta zarazili virusima koji su onemogućili njihovo korištenje. Hakeri su na računalima ostavili i poruku u kojoj su tražili plaćanje naknade u kriptovalutama kao naknadu za otključavanje istih.

Fakultet: Novca nemamo, ali možemo se nekako dogovoriti

Uprava fakulteta je odmah je o svemu obavijestila policiju, no računala su ostala i dalje zaključana. Zbog čitave situacije onemogućeno je normalno funkcioniranje rada fakulteta budući da se zaposlenici ne mogu ulogirati na Facebook i Instagram.

Budući da Sveučilište u budžetu nema sredstva predviđena za isplate hakerskih ucjena, odlučili su im ponuditi kompenzaciju u jedinoj stvari koja ima konkretnu tržišnu cijenu – doktorate iz ekonomije.

-Mi smo svjesni kako je ovo malo neobičan oblik kompenzacije, ali Fakultet jednostavno nema novca, ovo je sve što možemo ponuditi. Sigurni smo kako su gospoda hakeri razumni ljudi te da će prihvatiti našu ponudu jer ovi doktorati dobro kotiraju na tržištu. U Dalmaciji uvijek postoji velika potražnja za njima, uvijek ih mogu prodati političarima u usponu ili ih pak mogu pokloniti prijateljima ili članovima obitelji – stoji u pozivu kojeg je fakultet objavio na stranicama.

Hakeri se još uvijek nisu očitovali o ponudi osječkog fakulteta, ali stručnjaci sumnaju da će hakeri pristati na kompenzaciju budući da je cijena tih doktorata u konstantnom padu zbog prevelike ponude na tržištu.

Možda ste propustili

Na graničnom prijelazu Nova Gradiška zbog primanja mita uhićen policijski pas (8)

Danas je na graničnom prijelazu Nova Gradiška, na granici Hrvatske i Bosne…

Tomašević snimljen kako baca plastiku u kamion s miješanim otpadom

Nakon što su postigli dogovor s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem radnici Čistoće danas…

Nikad nećete pogoditi tko je bivša hrvatska premijerka koja je sinoć ispala iz ‘Masked singera’

Kada ju je voditeljica Nikolina PIšek pitala kako je uspjela ujutro biti premijerka, odgovorila je ‘zato što sam kraljica i zato što sam koristila Uber.‘

DHMZ: Stižu nam paklene vrućine kakve se ne pamte još od prošle godine

HMZ je za izdao upozorenje duginih boja za čitavu hrvatsku zbog paklenih vrućina kakvih se ne sjećaju ni najstariji osnovnoškolci

Radi brže isporuke Overseas Express će svoje pakete slati vlakovima HŽ-a

Ulaskom u 2018. godinu Overseas Express ulazi u partnerstvo s Hrvatskim željeznicama,…