hacker photo
Photo by Infosec Images cc

Hakerski napadi u Hrvatskoj ne prestaju. Nakon hakerskog napada na A1, na meti se našao i jedan osječki fakultet. Napad se dogodio tijekom vikenda kada su nepoznati hakeri računala fakulteta zarazili virusima koji su onemogućili njihovo korištenje. Hakeri su na računalima ostavili i poruku u kojoj su tražili plaćanje naknade u kriptovalutama kao naknadu za otključavanje istih.

Fakultet: Novca nemamo, ali možemo se nekako dogovoriti

Uprava fakulteta je odmah je o svemu obavijestila policiju, no računala su ostala i dalje zaključana. Zbog čitave situacije onemogućeno je normalno funkcioniranje rada fakulteta budući da se zaposlenici ne mogu ulogirati na Facebook i Instagram.

Budući da Sveučilište u budžetu nema sredstva predviđena za isplate hakerskih ucjena, odlučili su im ponuditi kompenzaciju u jedinoj stvari koja ima konkretnu tržišnu cijenu – doktorate iz ekonomije.

-Mi smo svjesni kako je ovo malo neobičan oblik kompenzacije, ali Fakultet jednostavno nema novca, ovo je sve što možemo ponuditi. Sigurni smo kako su gospoda hakeri razumni ljudi te da će prihvatiti našu ponudu jer ovi doktorati dobro kotiraju na tržištu. U Dalmaciji uvijek postoji velika potražnja za njima, uvijek ih mogu prodati političarima u usponu ili ih pak mogu pokloniti prijateljima ili članovima obitelji – stoji u pozivu kojeg je fakultet objavio na stranicama.

Hakeri se još uvijek nisu očitovali o ponudi osječkog fakulteta, ali stručnjaci sumnaju da će hakeri pristati na kompenzaciju budući da je cijena tih doktorata u konstantnom padu zbog prevelike ponude na tržištu.

Možda ste propustili

NASA potvrdila kako postoje veće šanse za pronalaskom inteligentog života na Veneri nego u Hrvatskoj

Otkako je prije nekoliko dana objavljena informacija da su astronomi otkrili plin…

ČUDO U SRBIJI! Ovaj dječak naučio je paliti hrvatske zastave prije nego što je naučio izgovarati slovo R

Iz Beograda nam stiže topla ljudska priča o trogodišnjem dječaku koji je…

Nikad nećete pogoditi tko je bivša hrvatska premijerka koja je sinoć ispala iz ‘Masked singera’

Kada ju je voditeljica Nikolina PIšek pitala kako je uspjela ujutro biti premijerka, odgovorila je ‘zato što sam kraljica i zato što sam koristila Uber.‘

Konzervativci traže da se iz obrazovnog sustava izbace višeznamenkasti brojevi s istim znamenkama jer asociraju na istospolne zajednice

Konzervativne udruge traže da se iz obrazovnog sustava izbace višeznamenkasti brojevi s…

Grad Zagreb uvozi 100.000 gay komaraca iz Italije kako bi zaustavio razmnožavanje

U Zagrebu se odvija neobičan i kontroverzan potez u borbi protiv komaraca.…

Zbog odljeva mozgova Hrvatska postala najsigurnije mjesto u slučaju zombi apokalipse

Američki znanstvenici već godina proučavaju najsigurnije načine za preživljavanje zombi apokalipse, a…