thermometer showing for high temperature 2021 10 21 18 33 47 utc
EE

U Hrvatsku stiže pakleni toplinski val koji će vrhunac imati sredinom tjedna. Temperature će biti više od 35 stupnjeva, a i noći će biti veoma tople, što je potpuno netipično za ovo doba godine kada smo navikli sunčati se na plaži u džemperima i kaputima.

S obzirom kako u proteklih 10 mjeseci nije zabilježena takva temperatura, Državni hidrometeorološki zavod objavio je najozbiljnije upozorenje – za čitavu Hrvatsku – što znači da je vrijeme potencijalno vruće i da trebate potražiti hlad.

Ova najava je ušutkala i najveće kritičare teorije globalnog zatopljenja, jer je sada jasno da je temperatura samo u ovoj godini, tj. od siječnja porasla u prosjeku preko 30 celzijusovih stupnjeva.

-Moje dijete nikada u životu nije doživjelo ovakve temperature, sreća pa još ne govori inače ne znam kako bi joj to objasnila – požalila se Ivana iz Slavonskog Broda, majka devetomjesečne djevojčice.

Liječnici savjetuju svim građanima da se odmah sklone u kuće te da brižno prate sve medijske izvještaje o ovom kataklizmičkom događaju. Nitko sa sigurnošću ne može ustvrditi koliko će dugo ova kataklizma potrajati, no svi se slažu kako nas u prosincu i siječnju očekuje novo globalno zahlađenjenje, o kojem ćemo ponovno izvještavati.

Možda ste propustili

Tomašević snimljen kako baca plastiku u kamion s miješanim otpadom

Nakon što su postigli dogovor s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem radnici Čistoće danas…

Na graničnom prijelazu Nova Gradiška zbog primanja mita uhićen policijski pas (8)

Danas je na graničnom prijelazu Nova Gradiška, na granici Hrvatske i Bosne…