Mitar Miric Kolinda

Kolinda Grabar-Kitarović, od danas službeno bivša hrvatska predsjednica, sinoć je organizirala privatno slavlje kao oproštaj od svog petogodišnjeg mandata. Večera se održavala u showroomu Cateringa Kvatrić, u zagrebačkoj Maksimirskoj ulici, a brojni uglednici su počeli pristizati oko 20:15.

-Žao mi je što zbog poslovnih obveza u Bosni i Hercegovini nisu mogli doći svi koji su sa mnom slavili prije pet godina, ali to je život. Nikad ne znaš kada će sud promijeniti nadležnost – izjavila je prije ulaska u dvoranu predsjednica, bivša predsjednica.

Dvorište je bilo krcato luksuznim automobilima koji su imali zatamnjena stakla, tako da nismo mogli utvrditi tko je sve bio prisutan. Osim automobila, u dvorištu je bio parkiran i jedan traktor, IMT 535, kojim je stigao prateći band.

Party je protekao mirno i dostojanstveno, gotovo da se i nije pucalo iz vatrenog oružja, a vrhunac večeri je bio, kako neslužbeno doznajemo, kada je hrvatsku himnu svečano izveo ugledni srpski kantautor i glazbenik Mitar Mirić.

-Puno bolje od Josipe Lisac, samo to mogu reći – kratko je prokomentirao ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

Sa zaključkom kako je Mitar Mirić himnu izveo puno dostojanstvenije i uljuđenije složili su se svi okupljeni intelektualci, a neki su tvrdili kako Mitar čak ima i puno bolju frizuru od Josipe Lisac.

Mirić je nakon izvođenja himne i pet minuta šutnje za pale u USKOK-ovim akcijama, nastavio zabavljati izvodeći neke od svojih najvećih hitova, dok je na određenim stihovima publika doslovno padala u delirij;

  • Ne može nam USKOK ništa, jači smo od istine
  • Špijuni su među nama
  • Nisam lopov, al šta fali, svi su tuđe nekad krali