ministar marić

Prošla dva tjedna bila su rekordna za punjenje državnog proračuna. Nakon više od pola milijuna eura pronađenih na bankovnim računima bivšeg šefa Janafa, te najmanje milijun eura u raznim valutama zaplijenjenima u njegovom automobilu Toyota Hillux, policija je pronašla nepunih 4,5 milijuna kuna koje je Dragan Kovačević uspio “skloniti” prije uhićenja.

Zbog neočekivanih pronalazaka, Državni ured za statistiku je napravio projekciju prema kojoj, ukoliko se zapljene nastave ovim tempom, postoji šansa da do kraja godine pronađu dovoljno novca da se zakrpa rupa u proračunu bez potrebe za korištenjem sredstava iz EU fonda. Ministar Marić ne skriva zadovoljstvo.

– Prilikom uhićenja smo očekivali milijardu do dvije, ali moram priznati da nas je Kovačević sve ugodno iznenadio. Preliminarne projekcije pokazuju da bi do kraja godine ukupna suma zaplijenjenih sredstava mogla biti između dvadeset i trideset milijardi – potvrdio je Marić.

Odvjetnik Dragana Kovačevića istaknuo je kako ovi pronalasci samo potvrđuju koliko je bio uspješan direktor Janafa, jer ne samo da je spasio uspješno državno poduzeće, nego će i ove zapljene njegovog novca sada spasiti državni proračun.

Možda ste propustili

Hrvatska dobila počasnu titulu samuraja zbog vrsno izvedenog demografskog harakirija

Iz Japana su nedavno stigle dobre vijesti za Hrvatsku, koja je primljena…

ODGOVOR ČITATELJIMA ‘Visoki časni sud HDZ-a’ nije vijest s NewsBara!

U posljednjih nekoliko sati smo primili veći broj poruka čitatelja NewsBara koji su…