zoran milanovic zdravko mamic
Ured predsjednika Republike Hrvatske / Filip Glas / YouTube

Predsjednik Republike Zoran Milanović u u petak se ponovno referirao na odluku Ustavnog suda te je na Facebooku poručio kako je namještanje natječaja kazneno djelo, ali s obzirom kako je evidentno da u HDZ-u s tim nemaju problema, odlučio je da će za predsjednika Vrhovnog suda predložiti Zdravka Mamića.

“Moj kandidat je sada Zdravko Mamić i HDZ će, koliko god im to teško padalo, morati glasati o njemu. Za ili protiv, što će sve reći. A onda neka razmišljaju što je Mamić objaviti o onima koji budu glasali protiv njega”, napisao je Milanović nakon što su Malenica i Plenković objavili kako neće podržati Milanovićevu kandidatkinju Zlatu Đurđervić.

Milanović je na Facebooku komentirao i današnje izjave predsjednika Ustavnog suda Miroslava Šeparovića, aludirajući na medijske napise o njegovu kumstvu s HDZ-ovim Vladimirom Šeksom.

Milanović se referirao na izjavu predsjednika Ustavnog suda koji je rekao; “Ako su javni natječaji, oglasi pa i javni pozivi možda i namješteni, to nije razlog da se oni ukinu ”, te je dodao dodao “Ako ćemo se držati tog načela, onda ne vidim boljeg kandidata za predsjednika Vrhovnog suda od Zdravka Mamića. On će, s obzirom na svoje iskustvo i člansku iskaznicu najbolje proći na takvom natječaju i ne sumnjam kako će dobiti podršku Sabora.

Iz HDZ-a nisu željeli službeno komentirati ovaj Milanovićev prijedlog, ali kako neslužbeno doznajemo većina je sklona podržati ovaj prijedlog jer je poznato kako Zdravko Mamić ima veliko iskustvo u pravosuđu, dubinski poznaje funkcioniranje sustava i pokazao je veliku želju da provede reformu pravosuđa, što je u ovom trenutku, nakon ukidanja HGK članarine, glavni prioritet ove Vlade.

Možda ste propustili

Hrvatska dobila počasnu titulu samuraja zbog vrsno izvedenog demografskog harakirija

Iz Japana su nedavno stigle dobre vijesti za Hrvatsku, koja je primljena…

ODGOVOR ČITATELJIMA ‘Visoki časni sud HDZ-a’ nije vijest s NewsBara!

U posljednjih nekoliko sati smo primili veći broj poruka čitatelja NewsBara koji su…