kolinda grabar kitarovic

Bivša predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović jutros je demantirala sinoćnji demantij u kojem je demantirala demantij o spornoj izjavi da odustaje od ureda bivše predsjednice.

Podsjetimo, jučer se u medijima pojavila izjava bivše predsjednice u kojoj ona objavljuje kako odustaje od ureda u Visokoj na kojeg kao bivša predsjednica ima pravo. No, nakon 15 minuta u sve novinske redakcije je stigao demanti te izjave u kojem je predsjednica demantirala sama sebe jer se ispostavilo da takvo što nikada nije izjavila.

No, u 14:00 predsjednica se ponovno oglasila i potvrdila kako ipak planira odustati od ureda u Visokoj.

-Ne želim državi raditi dodatne troškove jer Vlada u ovoj velikoj krizi ima hitnijih problema, iako još nisam razgovarala s premijerom Plenkovićem namjeravam mu reći da odustajem od ureda – rekla je Kolinda Grabar-Kitarović za N1.

No, onda je sati stigao novi demanti kojim je demantirala i tu izjavu, a do ponoći su objavljena još dva demantija, a rano jutros još jedan. U trenutku objavljivanja ove vijesti još uvijek nismo primili novi demanti, no do podne je sve moguće.

Prvo je u 18:00 stigao demanti u kojem bivša predsjednica demantira izjavu da ipak odustaje od ureda u Visokoj, kojom je demantirala prvi demanti o tome da ipak neće odustati od ureda u Visokoj. Zatim je u 20:15 stigao novi demanti kojim je demantirala demanti od 18:00 sati prema kojem je trebala odustati od izjave o uredu u Visokoj.

U 23:00 stigao je novi demanti u kojem je demantirala demanti od 20:15 a u kojem je demantirala demanti od 18:00 u kojem je demantirala izjavu od 14:00 u kojoj je objavila kako ipak odustaje od ureda u Visokoj.

No, rano jutros u 07:00 stigao je novi mail od predsjednice u kojem je objasnila kako je nakon što je prespavala sve te demantije ipak odlučila demantirati demanti od 23:00 u kojem demantira demanti od 20:15 u kojem je pak demantirala pak demanti od 18:00 u kojem je demantirala izjavu o tome da odustaje od ureda u Visokoj.

Prema trenutnom stanju pristiglih demantija čini nam se kako predsjednica ipak ostaje pri izjavi o tome da odustaje od ureda u Visokoj, no više ni sami nismo sigurni s obzirom na kompleksnost materije. No, ovo je samo trenutno stanje, jer dug je dan pred nama.