miroslav skoro 2

Prije dva mjeseca Miroslav Škoro, tadašnji kandidat za predsjednika republike, gostovao je u emisiji Demokracija na Vinkovačkoj TV, te je pred TV kamerama potvrdio kako želi pomilovati Tomislava Merčepa, osuđenog ratnog zločinca, koji je zbog ubojstava civila osuđen na sedam godina zatvora. 

-Pa mene pitaju što mislim o tome, bi li pomilovao Tomislava Merčepa? Evo odgovora: Bi”, rekao je jasno tada Škoro.

Od tada su prošla dva mjeseca, Škoro na žalost nije postao predsjednik pa je tako i njegov plan ostao samo puka neostvarena želja. Upravo zato, Uprava kaznionice u Lepoglavi na izvanrednom sastanku je donijela odluku da se nesuđenom predsjedniku Republike omogući bračni posjet kako bi mogao ostvariti svoju želju i pomilovati Tomislava Merčepa.

-Mislim da je tu riječ o nekom nesporazumu, nisam ja to tako mislio – izjavio je jutros Miroslav Škoro, nakon što su novinari zatražili da prokomentira ovu odluku kaznionice.

Miroslav Škoro se tako našao u vrlo nezgodnoj situaciji. Sada je dobio priliku da održi svoje predizborno obećanje iako nije postao predsjednik. S druge strane, ukoliko sada odbije pomilovati Merčepa, mogao bi izgubiti podršku desnice koja mu takav potez jednostavno ne bi oprostila.