Sudac istrage Županijskog suda u Bjelovaru jučer je odbio prijedlog virovitičkog Općinskog državnog odvjetništva za određivanje jednomjesečnog pritvora Ivanu Đakiću, koji je u 18 sati pušten.

Nakon izlaska iz Županijskog suda u Bjelovaru Ivan Đakić (22) se kratko obratio novinarima poručivši da mu je žao jer je fotografija koju je objavio bila crnobijela i da je svjestan da je zbog toga možda uvrijedio pripadnike srpske nacionalne manjine.

Njegov odvjetnik je rekao kako su na snazi mjere opreza i da će se Đakić sljedećih 15 dana morati suzdržavati od kontakta sa Srbima. Zabrana se odnosi na sve pripadnike pravoslavne zajednice u Hrvatskoj ali i na djecu iz mješanih brakova koji koriste rupu u kanonskom zakonu pa slave Božić i prema Gregorijanskom i prema Julijanskom kalendaru.

Zamjenica virovitičkog Općinskog državnog odvjetništva bila je predložila  određivanje zabrane pristupa internetu zbog mogućeg ponavljanja kaznenog djela pisanja gluposti na društvenim mrežama, no sudac istrage prijedlog je odbio.

Sin čelnika HVIDR-e i saborskog zastupnika HDZ-a Josipa Đakića proveo je noć u pritvoru u posebnoj ćeliji odvojen od pripadnika nacionalnih manjina.

Možda ste propustili

ODGOVOR ČITATELJIMA ‘Visoki časni sud HDZ-a’ nije vijest s NewsBara!

U posljednjih nekoliko sati smo primili veći broj poruka čitatelja NewsBara koji su…

Hrvatska dobila počasnu titulu samuraja zbog vrsno izvedenog demografskog harakirija

Iz Japana su nedavno stigle dobre vijesti za Hrvatsku, koja je primljena…