dragan čović

PREDSJEDNIK Hrvatske demokratske zajednice BiH Dragan Čović i njegov stranački kolega i ministar financija BiH Vjekoslav Bevanda žustro su branili interese hrvatskog naroda tako što su tijekom prijema u Banjoj Luci povodom Dana Republike Srpske držali blago namrgođenu facu.

Ovaj obilik diplomatskog protesta, koji je specifičan za HDZ BiH, bio je jasna poruka Miloradu Dodiku da HDZ BiH ne može samo tako podržati ovu neustavnu proslavu te da mora pod hitno nešto poduzeti.

Dodik je odmah prepoznato Čovićevu gestu a rješenje je pronašao u velikim hitovima još većeg umjetnika iz SAO Krajine. Tako je vrlo brzo sa zvučnika zapjevao Baja Mali Knindža sa svojim hitom: “Ne volim te Alija zato što si Balija”. Već prva pjesma je podigla atmosferu, no kada je zasvirao drugi veliki hit: ”Ne damo ti Tuđmane ni metra, otadžbine našeg kralja Petra”, Dragan Čović se popeo na stol i skinuo košulju.

Ova pjesma me podsjetila na jednog jedinog, našeg Franju – priznao je poslije vidno oraspoloženi Dragan Čović.

Nakon završetka glazbeno scenskog programa, Dragan Čović je kao mali znak pažnje ponudio Dodiku da sredi hrvatske braniteljske mirovine svim borcima Republike Srpske. Ovo nije samo gesta prijateljstva prema Dodiku i Republici Srpskoj, nego i oštra poruka Bakiru Izetbegoviću i Željku Komšiću, jer bi na taj način bošnjački borci ostali jedini sudionici svih ratova s Balkana koji ne primaju mirovine iz proračuna Republike Hrvatske.

Za početak će mirovine dobiti samo oni koji su se borili na području RH, poput Arkanovih tigrova, ili onih koji su granatirali Hrvatsku poput generala Slavka Lisice – jer stvarno nema smisla da hrvatske mirovine primaju borci koji nemaju veze s Republikom Hrvatskom – objasnio je hrvatski diplomat Del Vechio.

Dodik je Čoviću i Del Vechiju osobno uručio najviše odličje Republike Srpske, platinasti album ”Stan’te Paše i Ustaše” s pleterom i Danicom, kojeg potpisuje također Baja Mali Knindža.

Kao točka na i ovog velikog druženja i još većeg prijateljstva Dodik i Čović su za kraj zapjevali svevremenski hit Bore Đorđeviđa i Minđušara, čije su stihove posvetili hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću: ”E moj druže zagrebački, eto nas kod vas u pljački’.

Možda ste propustili

Plenković: Pozdrav ‘Za dom spremni’ ostaje dopušten svima koji nose maske i imaju potvrdu o cijepljenju

Premijer Andrej Plenković jutros je potvrdio novinarima kako je konačno postignut dogovor…

HZJZ stavio članstvo u HDZ-u na popis kroničnih bolesti koje imaju prioritet prilikom cijepljenja

Hrvatski zavod za javno zdravstvo danas je objavio kako je članstvo u…

Kerum tvrdi kako Vuco nema šanse na izborima: “Split je urban grad, pa tko će glasat za seljaka”

Predsjednik Hrvatske građanske stranke Željko Kerum, osvrnuo se na kandidaturu Siniše Vuce,…

Domovinski pokret raspisao unutarstranačke izbore kako bi i Škoro negdje pobijedio

Nakon što je u Zagrebu obrađeno 99% biračkih mjesta, postalo je izvjesno…

Zoran Milanović: Neki su 91′ bili na prvoj crti, ali ja za to nisam imao novca

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je jučer na svečanoj sjednici Gradskog vijeća…

Milanović predložio Zdravka Mamića za predsjednika Vrhovnog suda

Predsjednik Republike Zoran Milanović u u petak se ponovno referirao na odluku Ustavnog suda…