gej 1
Flickr/nerdcoregirl

Nakon vijesti da je Ustavni sud konačno odobrio udomljavanje djece istospolnim parovima, reagirali su mnogi pojedinci i udruge koje tvrde da to nije dobro za djecu. Unatoč tome što sva istraživanja pokazuju da spolna orijentacija roditelja nema nikakve veze s njihovom kompetencijom, iz udruge ”U ime obitelji, ali ne baš svake” poručuju da stvari nisu tako jednostavne.

Homoseksualnost u našem društvu nosi određenu stigmu koju perpetuiraju neke udruge, pojedinci i predstavnici dominantne religije. Negativni stavovi o homoseksualnosti tako su općeprihvaćeni, kako među roditeljima tako i među njihovom djecom. Zbog toga će djeca istospolnih staratelja i roditelja biti neminovno zlostavljana i ismijavana od strane vršnjaka”, poručuju iz udruge.

U takvom društvu postoje dvije mogućnosti. Jedna od njih je održavanje postojećih normi, a druga je edukacija i temeljna promjena društvenih vrijednosti u skladu s novim otkrićima i razumijevanjima svijeta oko nas. Sad ja vas pitam, kako će roditelji objasniti svojoj djeci istospolne parove kad im ne znaju objasniti ni Pitagorin poučak? Kako će djeci objasniti homoseksualnost kad im ne mogu objasniti ni zašto mama i tata više ne spavaju u istoj sobi? Heteroseksualni roditelji su zapravo dosta užasni, ništa ne znaju objasniti djeci…”, zaključuju iz udruge.

O ovom slučaju oglasili su se iz udruge zlostavljača Bigotare: ”Donijeli ste ratnu sjekiru na sveta vrata predziđa kršćanstva! Naše ulice natapa krv nevinih, koja se prelijeva iz kaleža požude koji ispija bludnica babilonska, jašući na skerletnoj zvijeri! Homoseksualnost je sebično udovoljavanje požudi i protivi se božjoj volji, kao i udomljavanje djece! Da je bog htio da djeca iz Nazorove imaju roditelje, dao bi im prave, kršćanske, heteroseksualne roditelja! Zbog vaše oholosti i sebičnosti, djecu će vam ismijavati u školi, to vam osobno jamčim, kao roditelj dvoje školaraca! A to vam jamče i roditelji ostale djece iz razreda, moji veliki osobni prijatelji!”

Slučaj je prokomentirala i naša stručnjakinja za znanost i pedagogiju Ljerka Fisting: ”Iz svega ovoga najvažnije je izvući da istospolni partneri moraju proći isti proces kao i svi ostali udomitelji te da ne postoje nikakve indikacije da su manje sposobni zbog svoje spolne orijentacije. Mislim, svi roditelji su dosta užasni, koliko god se trudili, tako da ovo nije nikakav kompliment istospolnim parovima, letvica je jednostavno jako niska. Što ne iznenađuje, ako uzmemo u obzir da su i djeca mali monstrumi koji odrastu u nezahvalna razočaranja. Tako da je cijela situacija s roditeljima i djecom dosta nakaradna i pravo je čudo što se netko uopće stavlja na raspolaganje za udomljavanje. Neka im je svima sa srećom!”, poručuje Ljerka Fisting.

Možda ste propustili

Nikad nećete pogoditi tko je bivša hrvatska premijerka koja je sinoć ispala iz ‘Masked singera’

Kada ju je voditeljica Nikolina PIšek pitala kako je uspjela ujutro biti premijerka, odgovorila je ‘zato što sam kraljica i zato što sam koristila Uber.‘

Postignut kompromis: Vlada dozvolila svinjokolje svinjama koje su nosile FFP2 maske

Nakon 10 dana intenzivnih prosvjeda Stožera za obranu hrvatskog sela predvođenog neustrašivim…

Grad Zagreb uvozi 100.000 gay komaraca iz Italije kako bi zaustavio razmnožavanje

U Zagrebu se odvija neobičan i kontroverzan potez u borbi protiv komaraca.…

ZAMP tužio grad Zadar jer nije plaćao autorsku naknadu za morske orgulje

Ovih dana stigla je milijunska tužba gradu Zadar koju je dobio od…

Sesvete: Oluja potrgala i antene na HAARP postrojenju koje izaziva oluje

Jučerašnje olujno nevrijeme nije zaobišlo niti moćno postrojenje za manipulaciju ionosfere, poznato…