Screenshot 2019 03 15 at 08.57.43

Nakon što je Instagram, iznenada i potpuno neočekivano pao na više od sat vremena, nepovratno je uništio živote tisuća mladih influencera. Neki su od njih, zbog činjenice da sat vremena nisu mogli influencati na svoje fanove, pali u komu, neki su počinili virtualna samoubojstva a zabilježeno je nekoliko slučajeva u kojima su se influencerice odale religiji i otišle u samostane.

Hrvatsku je javnost najviše potresla priča mlade i mega popularne ‘utjecajnice’ MoxyDoxyPoxy, koja je nestala iz roditeljske kuće onog trenutka kada je pao Instagram. Roditelji ju nisu mogli pronaći jer kao i svi roditelji današnjih tinejdžera nisu znali ništa o njoj, a kako je Instagram pao, nisu joj mogli niti poslati poruku.

Kako da čovjek pronađe svoje dijete kada ono već dva sata nije objavilo fotografiju na Instagramu? Kako? – zapitao se brižni otac.

Policija je odmah nakon prijave krenula u potragu, no niti nakon četiri sata surfanja pro društvenim mrežama nisu pronašli nikakvu aktivnost nestale utjecajnice, pa su počeli sumnjati na najgore – virtualnu smrt.

No, onda su dobili poziv s jedinog mjesta gdje niti jedan roditelj nikada ne bi tražio svoje dijete – iz škole. Nazvala ih je razrednica s informacijom kako nepoznata djevojka čitav dan sjedi na mjestu njihove kćeri. Roditelji su zajedno s policijom pohitali prema školi, gdje ih je dočekao stravičan prizor: Njihova kćer je sjedila u školskoj klupi, bez šminke, telefona i kamere i čitala knjigu.

Majka je pala u nesvijest, a otac nije želio prihvatiti činjenicu kako je njegova kćer tako ružna bez šminke. Policija je odmah pozvala hitnu šminkersku službu koja je vratila djevojku u virtualni život.

MoxyDoxy je već nakon tri sata objavila svoju prvu fotografiju i nastavila utjecati na svoje pratitelje, no, brojni utjecajnici nisu imali tu sreću stoga će 10. ožujak ostati upisan crnim slovima u Instagramov online kalendar.

Možda ste propustili

Nikad nećete pogoditi tko je bivša hrvatska premijerka koja je sinoć ispala iz ‘Masked singera’

Kada ju je voditeljica Nikolina PIšek pitala kako je uspjela ujutro biti premijerka, odgovorila je ‘zato što sam kraljica i zato što sam koristila Uber.‘