Screenshot 2021 02 25 at 20.30.25
N1

Hrvatski zavod za javno zdravstvo danas je objavio kako je članstvo u HDZ-u i službeno stavljeno na listu kroničnih bolesti koje imaju prioritet prilikom određivanja prvenstva za primanje cjepiva protiv koronavirusa. HZJZ je ovu odluku donio nakon što je proučio opsežnu medicinsku dokumentaciju u kojoj je dokumentirano psihofizičko stanje svih 211 tisuća članova, a koja je poslužila kao nepobitan dokaz da se akutno stanje članstva u HDZ-u može smatrati kroničnom bolesti koje imaju prioritet prilikom cijepljenja.

Zahtjev za priznavanjem statusa u ponedjeljak je u sjedište HZJZ-a dostavio osobno Krunoslav Capak, potpuno nepristrani ravnatelj HZJZ-a, koji se prije toga sasvim slučajno zatekao u sjedištu HDZ-a, pa mu je bilo usputno preuzeti dokumentaciju. Kako neslužbeno doznajemo, premijer Plenković se nada kako će ova odluka ušutkati sve kritičare koji su napadali članove zbog cijepljenja preko reda.

HDZ je pobijedio koronu, HDZ je pobijedio gospodarstvo i spreman je to učiniti ponovno – za vas

-HDZ je bio taj koji je prošle godine u svibnju pobijedio koronu, HDZ je bio taj koji je pobijedio hrvatsko gospodarstvo, HDZ je taj koji je preuzeo teret borbe protiv korone koju smo pobijedili u svibnju kada se ponovno vratila u studenome. I uvjeravam vas, HDZ će biti taj koji će ponovno pobijediti koronu koju smo već pobijedili. Jel vi znate kakav je to teret za naše članove koji se svakodnevno bore da vas spase i od korone i od gospodarstva. I sada se čudite pa su nam članovi oboljeli od kroničnog članstva – izjavio je premijer.

Plenkovića je posebno zasmetala nezahvalnost, diskriminacija i stranačka netrpeljivost usmjerena protiv članova HDZ-a koju propagiraju određeni mediji. Još jednom je podsjetio na žrtvu koju je njegova stranka dala za ovu državu.

-Naši su članovi, kada to nitko drugi nije htio, zasukali rukave i preuzeli državna i gradska poduzeća i osigurali normalno funkcioniranje ove države. Kada su se pojavili problemi s nabavkama oni nisu kukali, nisu zazivali ničiju pomoć nego su pozvali članove svojih obitelji da im pomognu i osnuju svoje tvrtke i uključe se u procese javne nabave, a sve kako bi vama – građanima, osigurali sve što je potrebno za svakodnevni život. Nitko od njih nije tražio ništa zauzvrat osim plaće koja je za to propisana. I što dobiju zauzvrat – to da ih se napada, stigmatizira samo zato jer su članovi stranke koja je na vlasti, da im se zabranjuje ulazak u jedan kafić u Rijeci. Znate kako se to zove – to vam je skoro pa fašizam – dodao je Plenković.

Premijer se požalio i na to kako svakog dana mora nagovarati članove da ne napuštaju stranku jer zna da nitko drugi nema niti volje niti snage preuzeti njihov posao.

Ovako izgleda nova lista prioriteta za cijepljenje protiv COVID-19

HZJZ će sutra objaviti novu ljestvicu prvenstva za primanje cijepiva, koja bi prema našim informacijama trebala izgledti ovako;

  1. Kronični članovi HDZ-a stariji od 80 godina
  2. Kronični članovi HDZ-a stariji od 75 godina
  3. Kronični članovi HDZ-a stariji od 65 godina
  4. Punoljetni kronični članovi HDZ-a
  5. Pripadnici mladeži HDZ-a s predispozicijama za razvoj kroničnog članstva
  6. Uža i šira rodbina kroničnih članova HDZ-a iz RH
  7. Uža i šira rodbina kroničnih članova HDZ-a iz BiH
  8. Uža i šira rodbina kroničnih članova HDZ-a iz ostalih zemalja
  9. Ostali građani

Upute za ostvarivanje prava prioriteta cijepljenja na temelju kroničnog članstva u HDZ-u.

1. Za cijepljenje protiv COVID-19 prijavljujete se predsjedniku stranačkog ogranka ili stranačkom tajniku jedinice HDZ-a kojoj pripadate.

2. Ako niste u mogućnosti cijepiti se u mjestu svog prebivališta, za cijepljenje se možete javiti predsjedniku županijske organizacije HDZ-a prema mjestu svojeg trenutnog boravka.

3. U RH se možete besplatno cijepiti protiv COVID-19  vi, članovi vaše uže i šire obitelji do 14 koljena, neovisno o državi u kojoj oni imaju prebivalište. Ako nemate kontakt od predsjednika lokalne jedinice HDZ-a, za cijepljenje se možete javiti nadležnom u bilo koje sjedište HDZ-a u mjestu svojeg trenutnog boravka.

4. Radi ograničenih količina cjepiva cijepljenje se provodi prema definiranim prioritetnim skupinama sukladno Nacionalnom planu za cijepljenje protiv COVID-19. Početak cijepljenja osoba iz pojedinih prioritetnih skupina ovisi o dostupnosti cjepiva, odazivu na cijepljenje, ali i broju osoba koje pripadaju tim prioritetnim skupinama.

Možda ste propustili

Hrvatska dobila počasnu titulu samuraja zbog vrsno izvedenog demografskog harakirija

Iz Japana su nedavno stigle dobre vijesti za Hrvatsku, koja je primljena…

ODGOVOR ČITATELJIMA ‘Visoki časni sud HDZ-a’ nije vijest s NewsBara!

U posljednjih nekoliko sati smo primili veći broj poruka čitatelja NewsBara koji su…