Screenshot 2020 02 20 at 12.00.17 800x430 1
foto:Facebook/ZoranMilanović

Nakon što je na adresu Kaznenog odjela Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu iz Opatije poslana kaznena prijava protiv Josipe Lisac, zbog kaznenog djela iz članka 153. Kaznenog zakona, tj. spolnog odnosa bez pristanka zbog sumnje da je na inauguraciji Zorana Milanovića bez pristanka penetrirala u himnu Republike Hrvatske na izrazito okrutan i omovalovažavajuć način, pollicija je rano jutro privela pjevačicu na obavijesni razgovor.

Kaznenu prijavu je predao Boško Županović, vlasnik portala Liburnija.com, koji je preko televizijskog prijenosa osobno svjedočio činu silovanja. On navodi da je Lisac prilikom penetracije još i koristila izrugljive artikulacije i tonalitete koji nisu društveno prihvatljivi, zbog čega vjeruje kako je silovanje izvedeno na izuzetno okrutan i ponižavajuć način, zbog čega ovaj slučaj ima obilježja teškog kaznenog djela.

Sudac istrage je odmah odredio jednomjesečni istražni zatvor poznatoj pjevačici zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela, a kao mjera sigurnosti je određena i zvučna izolacija prostorije pritvora te oduzimanje teksta himne.

Bošnjaković tvrdi da je čin penetracije bio izrazito degutantan s odlikama čistog omalovažavanja himne te da je himna trpila veliku nelagodu i neugodnost, dok je pjevačica stenjala i očito uživala u činu penetracije bez pristanka i to za vrijeme televizijskog prijenosa, stoga se nada kako će joj sud izreći kaznu dugotrajnog zatvora.

Podnositelja kaznene priave još više zabrinjava činjenica kako je za vrijeme izvršenja kaznenog djela, predsjednik Zoran Milanović samo zatvorio oči i pravio se kao da se ništa ne događa, stoga se s pravom zapitao kakav će on biti branitelj ustavnih vrijednosti kada je dozvolio da mu pred očima siluju našu jedinu, hrvatsku himnu.

Čedo Prodanović, odvjetnik Josipe Lisac je izjavio kako će slučaj komentirati poslije 14:00 budući da se pjevačica još nije probudila.

 

Možda ste propustili

ZAMP tužio grad Zadar jer nije plaćao autorsku naknadu za morske orgulje

Ovih dana stigla je milijunska tužba gradu Zadar koju je dobio od…

Sesvete: Oluja potrgala i antene na HAARP postrojenju koje izaziva oluje

Jučerašnje olujno nevrijeme nije zaobišlo niti moćno postrojenje za manipulaciju ionosfere, poznato…

Grad Zagreb uvozi 100.000 gay komaraca iz Italije kako bi zaustavio razmnožavanje

U Zagrebu se odvija neobičan i kontroverzan potez u borbi protiv komaraca.…

Nikad nećete pogoditi tko je bivša hrvatska premijerka koja je sinoć ispala iz ‘Masked singera’

Kada ju je voditeljica Nikolina PIšek pitala kako je uspjela ujutro biti premijerka, odgovorila je ‘zato što sam kraljica i zato što sam koristila Uber.‘

Postignut kompromis: Vlada dozvolila svinjokolje svinjama koje su nosile FFP2 maske

Nakon 10 dana intenzivnih prosvjeda Stožera za obranu hrvatskog sela predvođenog neustrašivim…