Mate spava na poslu

Nakon što je Dormeo objavio kako povodom Svjetskog dana spavanja plaća 10.000 kuna za jedan radni dan spavanja na poslu, nastala je panika u čitavom javnom sektoru.

Sindikati su se odmah digli na noge sa zahtjevima za izjednačavanjem koeficijenata jer njihovi zaposlenici za taj novac moraju čitav mjesec spavati na poslu. Dormeov natječaj je postao glavna tema svih razgovora u javnom sektoru, a zbog komešanja u uredima brojni su se zaposlenici naglo probudili zbog čega su postali razdražljivi.

Sve je to rezultiralo time da se čak 20.000 zaposlenih prijavilo na Dormeov natječaj, jer su svi bili uvjereni da zbog svog iskustva u ovoj branši imaju priliku osvojiti nagradu od 10.000. kuna. No, onda se pročula vijest da se na natječaj prijavio i legendarni Mate Jozić.

-Mate je odličan radnik, on je jedini zaposlenik koji svakog dana odspava po dva tri prekovremena na poslu – izjavio je Matin šef, koji za njega ima samo riječi pohvale.

DR Ergo Comfort Videoshooting 0 57

Priča o Mati Joziću dobro je poznata u čitavom sektoru. Svi su čuli priče o tome da Mate, osim što spava na poslu i drijema prekovremene, on još ubije oko i na putu do posla i natrag. Neki čak tvrde da su ga vidjeli i kako spava na WC-u za vrijeme pauze. Stoga ne iznenađuje činjenica da su se neki uplašili šampiona madrac-lake kategorije i razmišljaju da odustanu od prijave.

Ja radim na šalteru stoga sam navikla spavati dok ljudi oko mene galame i psuju, ali znate, ja vam imam slab mjehur pa se budim svaka dva do tri sata. Zbog toga kući s posla često dolazim neispavana i umorna – priznala je Marica Š., djelatnica na šalteru.

No, ništa još nije gotovo, jer Dormeo pobjednika neće birati isključivo na temelju trajanja sna na poslu, nego će mjeriti i kvalitetu sna kao kreativnost odgovora na pitanje; Zašto misliš da si ti najbolji izbor za Dormeo spavalicu?

Ako misliš da možeš pobijediti Matu, prijavi se na ovaj natječaj i pokaži svima da ti možeš spavati na poslu bolje od Mate Jozića. Jer, znate kako kažu, sreća prati pospane.

PS. Autor teksta je ubio oko dva puta tijekom pisanja ovog članka.