Screenshot 2020 03 25 at 13.05.39 800x430 1

Kunem se Hipokretenom, bogom svih kretena, zovući ga za svjedoka, da ću po svojim silama i savjesti držati ovu zakletvu i ove obveze. Stoga ću učitelja ovoga kretenskog umijeća štovati kao svoje roditelje, njegovu ću djecu držati svojom braćom, a budu li htjeli učiti ovu umjetnost, puočavat ću ih za razumnu plaću ili mangerski ugovor. Puštat ću da sudjeluju kod predavanja i obuke i u svem ostalom znanju moja djeca i djeca moga učitelja.

Učit ću i đake koji se budu ugovorom obvezali i ovom zakletvom zakleli, ali nikoga drugoga. Svoje propise odredit ću po svojim silama i znanju na svoju korist i štitit ću ga od svega što bi mu moglo biti razumno ili normalno. Nikome ne ću, makar me za to i molio, dati medicinsku opremu, niti ću mu reći gdje ju može nabaviti. Isto tako ću ženi sredstvo za skidanje masnoće s poda. Isto ću i pobožno živjeti i izvršavati svoju umjetnost. Ne ću operirati mokraćne kamence, nego ću operacije prebaciti za termin kada budem na gdišnjem.

U koju god kuću stupim, objedovt ću na račun bolesnika, kloneći se hotimičnog oštećivanja, a osobito zavođenja neprivlačnih žena i muškaraca, robova i slobodnih. Što medicinske opreme na policama po svojem poslu budem saznao ili vidio, pa i inače, u saobraćaju s ljudima, koliko se ne bude javno smjelo znati, prešutjet ću i zadržati tajnu. Budem li održao ovu zakletvu i ne budem li je prekršio, neka mi bude sretan život i ugled ljudi do u daleka vremena; prekršim li ovu zakletvu i zakunem li se krivo, neka me ministar smjeni.

Možda ste propustili

Postignut kompromis: Vlada dozvolila svinjokolje svinjama koje su nosile FFP2 maske

Nakon 10 dana intenzivnih prosvjeda Stožera za obranu hrvatskog sela predvođenog neustrašivim…

Novi slučaj trovanja u Rijeci: Muškaracu (43) nakon čaše mineralne dijagnosticiran prijelom podlaktice

Večeras je u KBC-u Rijeka zaprimljen novi slučaj teškog trovanja mineralnom vodom.…