hasanbegović gay pride 2

SABORSKI zastupnik stranke Neovisni za Hrvatsku Zlatko Hasanbegović prisustvovao je jubilarnoj 18. povorci ponosa te je još ponosnije istaknuo tradicionalnu zastavu duginih boja koja ima prvo bijelo polje uz koju su održavane povorke ponosa u NDH. Čim se pojavio u povorci policija ga je odmah legitimrala te je izbio manji incident.

Neovisni za Hrvatsku se već godinama zalažu da se iz dugine zastave izbaci prva crvena pruga jer ona sibolirizira ostavištine bivših totalitarnih režima, a kao što svi znamo iz dokumentarnih filmova Jakova Sedlara, prve hrvatske povorke ponosa održavane su još 1941. u humanitarnom-edukacijskom centru Jasenovac gdje je LGBT zajednica imala zajamčena sva prava kao i svi ostali zarobljenici, tj. posjetitelji.

Odmah nakon ovog incidenta razgovarali smo s g. Hasanbegovićem. Razgovor prenosimo u cijelosti…

Netko vas je prijavio zbog zastave s početnim bijelim poljem, a policija neće pokrenuti prijavu. Koji je vaš komentar?

Ako je to tako, riječ je o važnoj moralnoj i političkoj pobjedi, no nasuprot tom priopćenju, imamo praksu da se godinama sustavno do današnjega dana po službenoj dužnosti kriminalizira i progoni hrvatska povijesna zastava.

Tu zastavu mnogi povezuju s NDH.

To nije uvriježeno mišljenje… Svi koji su učili povijest znaju da je to prije svega tradicionalna hrvatska zastava iz opere Nikola Šubić Zrinjski.

Po čemu se od ove razlikovala zastava Gay Pridea u NDH?

Teško je to sada reći jer su sve fotografije koje imamo s Povorke ponosa iz NDH crno bijele, stoga je gotovo nemoguće utvrditi koje je boje bilo prva pruga na tim zastavama. Ali sigurni smo da nije crvene.

A koje je onda boje bilo?

To nitko ne zna, ali moj dobar prijatelj i enciklopedist tvrdi da je to polje toliko bijelo da bi s njime mogao platiti prostitutke.

Možda ste propustili

ODGOVOR ČITATELJIMA ‘Visoki časni sud HDZ-a’ nije vijest s NewsBara!

U posljednjih nekoliko sati smo primili veći broj poruka čitatelja NewsBara koji su…

Hrvatska dobila počasnu titulu samuraja zbog vrsno izvedenog demografskog harakirija

Iz Japana su nedavno stigle dobre vijesti za Hrvatsku, koja je primljena…