Screenshot 2019 06 05 at 07.11.04

Dan nakon što je vijest o mogućem raspadu Živog zida odjeknula zemljom, vrh stranke odlučio je staviti svoje osobne interese po strani i ponovno djelovati isključivo u interesu obespravljenih građana.

Predizborni dogovor Živog zida je bio da se u Europskom rotira pet novih ljudi te da saborski zastupnici ne idu u Bruxelles. No, budući da je Bunjac inzistirao da on ide u EU Parlament, stranka je odlučila omogućiti mu to ukoliko prije odlaska stupi u brak s Vladimirom Palfi.

Prijedlog je na stol stavio Ivan Vilibor Sinčić, a predsjedništvo ga je jednoglasno usvojilo.

-To je bio prijedlog predsjedništva, svi su bili glasali za tako da je tu više ne mogu puno toga učiniti – izjavio je Bunjac.

Nakon godinu dana Bunjac će odstupiti iz EU parlamenta i podnjeti zahtjev za razvod, a Vladimiru će oženiti sljedeći na listi i tako će se kroz pet godina profilirati pet novih političkih snaga u samom vrhu stranke.

Birači Živog Zida su s oduševljenjem pozdravili napore u očuvanju demokratskih procesa svoje stranke i poručili kako im je drago da je ŽZ još jednom pokazao kako nije poput HDZ-a i SDP-a.