hajdukov dres

Društvene mreže bruje o dobrotvornoj akciji koju su organizirali navijači Hajduka iz Zagorja, a koja bi trebala poboljšati igru kluba te pomoći igračima da ove sezone ostvare bolji plasman u HNL-u. Hajduk je prošle sezone zauzeo 5. mjesto na ljestvici, s 18 pobjeda i 12 poraza, no novi dresovi trebali bi uvelike pomoći.

Zagorci su Hajduku odlučili donirati maske koje je njihov župan naručio za školarce. Iako su maske prevelike đacima pa im prekrivaju oči, čini se da su kao stvorene za dresove nogometaša najtrofejnijeg splitskog nogometnog kluba.

Maske su već ionako bijele boje pa se odlično uklapaju u prepoznatljivu estetiku kluba, a Zagorci su na njih dodali grb Hajduka o vlastitom trošku kako opet ne bi došlo do nepotrebnog razbacivanja klupskih sredstava na pretvaranje maski u dresove.

Novi dresovi gotovo će potpuno ograničiti vid igrača, što će im olakšati da se oslone na svoje instinkte i slučaju upute s klupe. Iako se ova vrsta dresova može činiti neobičnom, već su se koristili u Hrvatskoj nogometnoj ligi.

Naime, takve dresove s prekrivenim očima redovito su nosili nogometni suci u utakmicama između Dinama i Hajduka, a njihov zavidan performans u derbijima dokazuje učinkovitost dresova. Ovo je dobra vijest za sve navijače Hajduka koji napokon imaju razlog za optimizam.