tramvaj

Jutros oko 7 sati počela je najveća talačka kriza u povijesti Zagreba, usudili bismo se reći veća od zadnjeg nastupa Nives Celzijus u Lisinskom u kojem izbezumljena masa nije mogla izaći van zbog zaglavljenih izlaznih vrata. U tramvaju broj 11, baka Danica koja je ušla u Dubravi, a izlazi na Svetom Duhu, stala je na središnji ulaz i ne pušta više nikog ni unutra ni van. Možda do eskalacije ne bi ni došlo da središnja vrata nisu jedina u funkciji, jer je vozačevom šogoru trebala hidraulika s ostalih vrata za nešto, recimo to tako u interesu firme i općeg dobra. Do prve eskalacije došlo je na stanici Bukovačka, gdje par putnika u nemogućnosti izlaska zove policiju te moli baku za izlazak, ali baka se grčevito drži za štangu na ulazu i ne pomiče se niti milimetra. Na stanici Kvatrić tramvaj dočekuju policija i novinari. Tijek događaja prenosimo u cijelosti.

09:55 – Talačka kriza je završila, a baka Danica je još uvijek u ljekarni, sad samo s jednim taocem, hrabrom magistrom koja će zasigurno dobiti svoje počasno mjesto u legendama ovog grada.

Je suis magistra

09:40 – Baka uočava obližnju ljekarnu, te poput djevojčice koja je vidjela kućicu od slatkiša otrči do nje. Farmaceutkinja joj pokazuje kompletni asortiman medikamenata, dok specijalci potajice prazne tramvaj. Putnici hrle u obližnje kafiće napuniti mobitele.

09:25 – Došli su i pripadnici Živog zida, te nedozvoljavanju deložaciju putnika iz tramvaja.

09:10 – Mladić iz tramvaja nudi baki da će joj preko aplikacije UBER platiti put do Svetog Duha, ali ta vijest dolazi do taksista koji rade kordon I ne daju UBER-vom vozaču pristup mjestu događanja.

08:50 – Stiže ATP Lučko, te se raspoređuju po položajima. Pregovarač prilazi baki, ali ga ona odbija ratnim pokličem “Đes’ bio ’41!?”. Interventi tim pokušava svladati baku, ali bezuspješno, jer kako svladati nekoga tko s penzijom uspijeva preživjeti u Hrvatskoj. Snajperist s krova nema čisti hitac zbog velikog cekera koji zaklanja baku. Kriza se nastavlja.

08:35 – S Markovog trga spustili su se čelnici najvećih stranaka. SDP želi da se talačka kriza što prije riješi, no HDZ automatski udara kontru te želi produljenje krize. Petrov neodlučan, objedinio bi obje opcije ali prvo mora zakazati sastanak MOST-a.

08:22 – Čim je čula da se Bandić fotografirao, na mjesto događanja stiže predsjednica Kitarović te se fotografira s bakom Danicom, potom kako vozi tramvaj, te na kraju kao kontrolorka ZET-a. Ubrzo odlazi jer ima obaveza na faksu, a umjesto sebe ostavlja svoju kartonsku repliku. Nitko od prisutnih nije primijetio razliku.

08:20 – Na mjesto događaja dolazi gradonačelnik Bandić. Fotografira se s bakom, njoj obećava povećanje penzije, a ostatku putnika fontanu u čast žrtve koju su platili za ovaj grad

08:00 Trg Bana Jelačića – Većina putnika želi izaći, ali ih baka uspješno odbija nazad. Interventne jedinice ZET-a vratile su se s obiteljskog ručka, te organiziranom akcijom uspijevaju izvući vozača van s još troje putnika koji nisu imali kartu. ZET-ovi kontrolori pišu kazne, tramvaj stoji, taoci u tramvaju traže da im se kroz prozore napune mobiteli. Policija čeka pojačanje.

07:45 stanica Draškovićeva – Putnici pokušavaju naći prazno sjedeće mjesto kako bi namamili baku da se makne s ulaza, ali u tom ne uspijevaju. Čim se jedan putnik digne kako bi oslobodio mjesto koje bi poslužilo kao klopka, druge dvije bake u maniri Bolta dotrče do njega. Na ostalim mjestima srednjoškolci sa slušalicama u ušima gledaju kroz prozor. Kriza se nastavlja.

07:30 stanica Vončinina – Policija je htjela intervenirati, ali su uočili mladića na biciklu kako se vozi na nogostupu. Brzom policijskom intervencijom ruše kriminalca na pod, lakše mu ozljeđuju kralježnicu, tramvaj kreće, talačka kriza se nastavlja.

07:15 stanica Kvaternikov trg – Baka se ne miče s mjesta, policija pokušava pregovarati s njom, ali baka ih samo prostrijeli pogledom od tisuću pogledanih sapunica. Policija se odmiče, u pomoć dolaze interventne jedinice ZET-a. Putnici kroz prozor traže vodu i hranu. Tramvaj kreće.

07:00 stanica Petrova – Interventne jedinice ZET-a pokušavaju se probiti u tramvaj, ali im većina putnika skupa s bakom ne dozvoljava ulazak jer nemaju kartu, pa se boje kazne. ZET-ove divizije povlače se i odlaze svi skupa na obiteljski ručak.

Možda ste propustili

Djevojka za svoju pretilost krivi roditelje koji su joj svakodnevno servirali jezikovu juhu

Jezikova juha sama po sebi ne bi bila problem, da djevojci roditelji…

PETA proglasila Ivu Sanadera osobom desetljeća jer je udomio nekoliko milijuna kuna – državnih

PETA je proglasila Ivu Sanadera osobom desetljeća jer je udomio nekoliko milijuna…

Starleta proizvela prvu umjetnu inteligenciju jer u tijelu ima toliko egzotičnih elemenata da je postala procesor

Starleta umjetničkog imena Stanka Danka u svojoj je karijeri obavila preko 300…

Dijetalna pića sagorijevaju čak 7 puta više novaca od obične vode

Znanstvenici su otkrili da dijetalna pića sagorijevaju čak sedam puta više novaca…

Građani masovno fotografiraju krumpir nakon kupnje jer kamera dodaje 5 kila

Domišljati građani počinju se polako snalaziti u neimaštini i koriste se svim…

Oboljeli od vodenih kozica moraju registrirati obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo

Muškarca iz Perušića koji je dobio vodene kozice država traži da registrira…