stara djekna
FOTO:YOUTUBE

Sinoć je na intenzivnom odjelu Klinike za infektivne bolesti u Podgorici preminula stara Đekna (126). Starica se koronavirusom zarazila još u veljači 2020. godine i od tada je bila na odjelu intenzivne njege. Đekna nije bila cijepljena jer je obitelj odbijala dati suglasnost zbog straha kako će im isteći rezervacija za grobno mjesto koje su zakupili 1988. godine.

“Radi se o nešto starijoj ženi koju je zarazio njezin umirovljeni unuk. Bila je iznimnog zdravlja, nije bila pušač, bila je bez ikakvih komorbiditeta. Ovo je tragedija, rekao infektolog Radovan Črni iz Podgorice.

Još uvijek nije poznato je li Đekna bila zaražena Omicronom ili Delta varijantom koronavirusa, no nije isključeno kako je u pitanju bila i Alfa varijanta, s obzirom na to kako je bila zaražena još od 2020. godine.

Nije poznato niti kada će biti sahrana, jer se očekuje kako će obitelj u bolnicu stići tek za tri do četiri dana, budući da putuju pješke a udaljeni su 2 kilometra od bolnice. Obitelj je izjavila kako će točan termin sahrane odrediti čim se iz Minhena vrati unuk Mišo, koji je tamo na studiju već pune 34 godine.