svecenik

Split je postao poprište nemilih događanja kada je u javnost procurila glasina da je jedan svećenik zaboravio udovici naplatiti posljednju pomast za njezinog supruga. Kada se glasina proširila gradom, ljudi su se svrstali u dva tabora: Jedni su željeli najstrožu kaznu za svećenika dok drugi uopće nisu vjerovali glasinama i bezuvjetno branili svećenika.

Interna istraga Crkve potvrdila je glasinu i utvrdila da svećenik stvarno nije naplatio posljednju pomast. Kako se to ubraja u jedan od smrtnih grijeha, svećenik će biti ekskomuniciran unatoč kajanju.

Iz Crkve poručuju da mu to nije prvi put da je ogriješio na sličan način jer je nekoliko mjeseci ranije zaboravio izdati račun za posljednju pomast.

Njegovo kajanje upisano je u Veliku knjigu kajanja koja će na Sudnji dan biti uručena direktno Isusu pa će on odlučiti o konačnoj sudbini svećenika, no za sada je dobio najveću moguću zemaljsku kaznu. Svećenik nam je privatnom razgovoru rekao da ne strahuje za svoju dušu jer Bog sve vidi i sve zna te da je za njegov grijeh prije svega zaslužna senilnost.

73-godišnji bivši svećenik kaže da će mu nedostajati crkveni život, ali da je spreman konačno se skrasiti. Tvrdi da je u mlađim danima volio avanture kao što su stalno mijenjanje župa zbog nestašne dječice, no sada je spreman odriješiti se crkvenih dužnosti i skrasiti se.

Možda ste propustili

Vegan ne može do svoje ušteđevine jer ne želi razbiti kasicu prasicu

Iz Splita nam dolazi vijest o 40-godišnjem veganu koji ne može do…

Radi brže isporuke Overseas Express će svoje pakete slati vlakovima HŽ-a

Ulaskom u 2018. godinu Overseas Express ulazi u partnerstvo s Hrvatskim željeznicama,…

Za prvi dan škole više od trećine roditelja zbog nepismenosti zadržano na dodatnoj nastavi iz hrvatskog jezika

Na prvi dan škole više od trećine roditelja zbog nepismenosti zadržano na…

Juda odbio poljubiti Isusa jer se držao preporuka Stožera za civilnu zaštitu

“Koga ja poljubim, taj je, njega držite!” – rekao je Juda kada je sklapao dogovor sa farizejima u siječnju. No, kada su pregovarani uvjeti, još nije bilo koronavirusa.

GLEDATELJI ODUŠEVLJENI POBJEDNIKOM BIG BROTHERA: “Nije ni pedofil ni manijak, bolje ne može!”

Gledateljima Big Brothera laknulo je nakon proglašenja ovosezonskog pobjednika. Kao i svi,…

Informatičar instalirao djedu novi disk u kralježnicu

Vijest kako je 32-godišnji informatičar svom djedu ugradio novi disk u kralježnicu…