skoro jajan braco

Miroslav Škoro počeo je s ozbiljnim razgovorima kako bi okupio ozbiljna i odgovorna lica za nositelje lista u svim izbornim jedinicama. Nakon što je trećoj izbornoj jedinici kao nositelj liste potvrđen nositi Davor Dretar Drele, a u osmoj Željko Pervan pojavile su se kritike kako Škoro na račun komičara koji nemaju dovoljno aktivnog političkog iskustva. Stoga je Škoro odlučio na liste u prvoj i drugoj izbornoj jedinici odlučio postaviti dva poznata imena s dugogodišnjim političkim iskustvom – Bracu i Jajana.

Jajan, po struci obični novinar, jedan je od osnivača Flašističke stranke koja je dugi niz godina bila na vlasti u Republici Peščenici. Uz to je izuzetno je popularan u prvoj izbornoj jedinici. Braco je s druge strane u Republici Peščenici obnašao dužnost ministra unutrašnjih poslova, a uz dugogodišnje policijsko iskustvo poznat je i kao veliki borac za prava romske nacionalne manjine – čije će glasove Domovinski pokret sigurno dobiti s ovom akvizicijom.

-Ovo nije kjaj, ovo nije niti pocjetak kjaja, ali je defitivno kjaj pocetka – prokomentirao je kratko Jajan svoj novi politički angažman.

Škoro se nada kako će politički kapital Jajana i Brace nadomjestiti političko neiskustvo Pervana i Dreleta, te da će birači prepoznati Domovinski pokret kao ozbiljnu stranku koja je spremna preuzeti odgovornost jednako ozbiljno poput Davora Bernardića. Vijest o ponovnom političkom angažmanu dvojice iskusnih političara Jajana i Brace oduševila je stanovnike Republike Peščenice te je ponovno probudila staru ideju u velikom ujedinjenju Republike Hrvatske i Republike Peščenice u Peščeničko-Hrvatsku Federaciju.