NB Quiz

Istraživanje je pokazalo kako svaki drugi vozač u Hrvatskoj vozi automobil koji ne odgovara njegovoj prometnoj osobnosti. Koliko ste samo puta vidjeli vozača BMW-a koji daje žmigavce ili vozača Alfe koji ne zna na pamet broj svog automehaničara.

Riješi kviz prometne osobnosti i saznaj koji je automobil savršen za tebe.

0%

Vozite lijevom prometnom trakom u situaciji kao na slici. Koja je prometna površina lijevo od prometne trake kojom vozite?

1

Uključujete se na autocestu u situaciji kao na slici. Kako ćete postupiti?

02

Kako ćete postupiti pri nailasku na ovaj prometni znak?

03

Na što vas upozorava ovaj prometni znak?

04

Približavate se ovom raskrižju. Kako ćete postupiti?

05

Kako ćete postupiti u ovoj situaciji?

06

Približavate se ovom raskrižju. Kako ćete postupiti?

07

Kolika je najveća dopuštena brzina kretanja vozila na brzoj cesti?

brza cesta

Koja je uloga naslona za glavu?

naslon za glavu

Riješite test i saznajte koji biste auto trebali voziti
BMW

bmw

Za vas u automobilu postoji samo pedala za gas i gumb za pojačavanje glasnoće glazbe. Žmigavac i kočnice koristite samo na tehničkom pregledu. Čitav život ste maštali o tome da budete DJ, no život vas je odveo na bauštelu. Ali vi ne odustajete od svojih snova, pa svaki put kad stanete na semafor otvorite prozore i zamišljate da ste balkanski David Guetta i uveseljavate prolaznike techno verzijom najvećih hitova Mice Trofrtaljke.
Opel

opel

Vi ste dijete ceste, znate sva pravila ulice, ali ne i prometa. Znate se uvući u svako parkirno mjesto, pogotovo ako je to mjesto skriveno negdje u šikari gdje možete sakriti svoju sramotu na četiri kotača zbog koje vaš otac ne želi razgovarati s vama a vaša obitelj se pravi da vas ne poznaje.
Alfa Romeo

alfa romeo

Vaše pješačko iskustvo i nepoznavanje prometnih pravila odličan su početni kapital za ''vožnju'' vaše Alfe. Srećom, proizvođač vašeg automobila je računao na vaše vozačke navike stoga je Alfa savršen automobil za vas. Alfa će ionako većinu vremena biti na dizalici, stoga će opasnost koju vi predstavljate za promet biti u granicama prihvatljivog.
Renault

renault

Vaši odgovori su vrlo točni i zvučite kao štreberica koja je upravo položila vozački pa vjerojatno već vozite Renault. Hvala što ste nam pokazali koliko se sjećate ispita koji ste nedavno položili. Gubitak našeg vremena i vašeg...

Share your Results: