Screenshot 2019 05 09 at 09.00.52

Prijedlog Zakona o mirovinskom osiguranju, u kojem će radnici ići u mirovinu sa 67 godina, podigao je popriličnu medijsku prašinu, no iz Vlade tvrde kako su ti navodi izvučeni iz konteksta i nepotpuni. Ovaj potpuno novim prijedlog zakona predlaže kako će radnici morati odraditi do šezdeset sedme godine života ili četrdeset i jedne godine staža bili oni živi ili mrtvi.

– Gledajte, nikakvi radnici, radničići i radnice neće više zabušavati i odlaziti u penziju na teret poreznih obveznika. Dosta je toga dragi prijatelji. Normalan čovjek ne može više niti plastičnu bocu baciti, a da ti penzioneri ne skoče na njega kao piranje na kruh. Ovom reformom, koja je samo jedna od mnogih, a ima ih više od 5, ti neradnici morat će odraditi do svoje šezdeset sedme godine, bili mrtvi ili ne. Ako umru, neka uskrsnu, a ako nisu pravi katolici, neka njihova djeca to odrade umjesto njih. Kako je ono pisalo u onom izviđačkom logoru, pomozite mi… ah da, “Rad oslobađa” – objasnio nam je potpredsjednik sabora Milijan Brkić, vidno zamišljen o kojem je to izviđačkom logoru bilo riječ.

No kako bi pokazali da su socijalno osjetljivi, iz Vlade poručuju kako će radnicima koji umru od starosti dok su još u radnom odnosu, omogućiti grobna mjesta unutar firme po povlaštenim kreditima u švicarcima, a onima koji požive do tada, studente koji će ih voditi za ruku po firmi u slučaju staračke mrene ili Alzheimerove bolesti.

Za kraj o svemu se oglasio i premijer Plenković koji dobnu granicu od 67 godina ne vidi kao problem, jer je surfajući po internetu saznao kako su građevine u Hrvatskoj u prosjeku starije od 100 godina, pa tako ima dosta vremena i za uživanje u penziji.

Možda ste propustili

Nikad nećete pogoditi tko je bivša hrvatska premijerka koja je sinoć ispala iz ‘Masked singera’

Kada ju je voditeljica Nikolina PIšek pitala kako je uspjela ujutro biti premijerka, odgovorila je ‘zato što sam kraljica i zato što sam koristila Uber.‘

Postignut kompromis: Vlada dozvolila svinjokolje svinjama koje su nosile FFP2 maske

Nakon 10 dana intenzivnih prosvjeda Stožera za obranu hrvatskog sela predvođenog neustrašivim…

Novi slučaj trovanja u Rijeci: Muškaracu (43) nakon čaše mineralne dijagnosticiran prijelom podlaktice

Večeras je u KBC-u Rijeka zaprimljen novi slučaj teškog trovanja mineralnom vodom.…

Grad Zagreb uvozi 100.000 gay komaraca iz Italije kako bi zaustavio razmnožavanje

U Zagrebu se odvija neobičan i kontroverzan potez u borbi protiv komaraca.…

Sesvete: Oluja potrgala i antene na HAARP postrojenju koje izaziva oluje

Jučerašnje olujno nevrijeme nije zaobišlo niti moćno postrojenje za manipulaciju ionosfere, poznato…

ZAMP tužio grad Zadar jer nije plaćao autorsku naknadu za morske orgulje

Ovih dana stigla je milijunska tužba gradu Zadar koju je dobio od…