pomirenje

Nakon nebrojenih godina sukoba na Balkanu, čini se da je pomirenje između Hrvata i Srba konačno na pomolu. Diplomati tvrde da su narodi uspjeli pronaći zajednički jezik, koji nije hrvatsko-srpski, od čega su mnogi strahovali.

Zajednički jezik je još primalniji od svih jezika na Balkanu, pa čak i od svih pisama u regiji, uključujući ćirilicu, glagoljicu i kukasto pismo.

Zajednički jezik kojem su stremili zapravo se krio cijelo vrijeme u blizini, a riječ je o vatri.

Naime, čini se da Srbi i Hrvati imaju običaj spaljivati stvari koje ne razumiju. Vojislav Šešelj tako voli spaljivati hrvatske zastave jer si nikako ne može objasniti postojanje Hrvatske, dok Hrvati vole spaljivati slikovnice o homoseksualnoj ljubavi jer je ne razumiju.

Sada kada je napokon identificiran zajednički jezik, diplomati se nadaju da će moći uspostaviti dijalog. Ipak, neki stručnjaci još uvijek vide komplikacije u ovom planu. Čak i kada Hrvati shvate da spaljuju slikovnice jer ih ne razumiju, jednako kao što Šešelje ne razumije Hrvatsku, postavlja se pitanje kako to objasniti Šešelju koji bi spaljivao i zastave i homoseksualce.

Neki stručnjaci misle da će Šešelj shvatiti hrvatsku poziciju samo ako Hrvati počnu paliti srpske zastave. No, povjesničari upozoravaju da ovo nije prvi put da su Hrvati i Srbi pronašli zajednički jezik jer od davnina jedni drugima spaljuju stvari. To je povijesno imalo katastrofalne posljedice jer su geografski smješteni na buretu baruta pa komuniciranje vatrom može izazvati eksploziju.

Možda ste propustili

Hrvatska dobila počasnu titulu samuraja zbog vrsno izvedenog demografskog harakirija

Iz Japana su nedavno stigle dobre vijesti za Hrvatsku, koja je primljena…

ODGOVOR ČITATELJIMA ‘Visoki časni sud HDZ-a’ nije vijest s NewsBara!

U posljednjih nekoliko sati smo primili veći broj poruka čitatelja NewsBara koji su…