debilana

U žestokoj konkurenciji reality emisija koje se stalno vrzmaju po malim ekranima, gledateljima je često teško procijeniti tko je najveći debil. U Hrvatskoj vlada stvarno velika konkurencija, bilo da je riječ o Big Brotheru, Ljubav je na selu, Vladi, Saboru, poslodavcima, zaposlenicima, primitivcima, glasačima HDZ-a, glasačima SDP-a, ironičnim glasačima Živog zida, nesvrstanima, ravnozemljašima, antivakcerima ili autoru ovog teksta.

Konkurencija je toliko oštra da je zapravo nemoguće odrediti najveće debile. Zbog toga se u Hrvatskoj pokreće reality show koji će destilirati formulu dosadašnjih reality emisija i usredotočiti se na ono najbitnije. Istraživanja su pokazala da publika obožava gledati debile, čak i ako to ne želi priznati, a novi show vodit će se onime što gledatelji rade, a ne što pričaju.

Zbog toga će novi show nositi ime “Hrvatska traži debile”, a kada se pronađu dostojni, bit će raspoređeni po emisijama kao što su “Debil je na selu”, “X debil”, “Big Debil”, “Debil kraljica” i “Ovaj debil zvuči poznato”.

Iz produkcije poručuju da će novi koncept dokinuti potrebu za ostalim reality emisijama jer smatraju da su pogodili srž koncepta. Hoće li se njihova prognoza i ostvariti, tek treba vidjeti.