Srpski tenisač Novak Đoković diskvalificiran je s turnira US Open nakon što je lopticom pogodio linijsku sutkinju. Novak tvrdi da je to napravio sasvim slučajno, a to potvrđuju i snimke s turnira na kojima Đoković nonšalantno ispucava lopticu s terena, koja zatim pogodi sutkinju.

Sutkinja je nakon toga pala kao pokošena, a Đoković je odmah priskočio u pomoć. Unatoč tome što je Đoković inzistirao da sutkinji nije ništa, diskvalificiran je s turnira. Ubrzo su uslijedili komentari drugih tenisača i stručnjaka, od kojih su jedni stali u Novakovu obranu, a drugi ga prozvali zbog neopreznog ponašanja na terenu, no svi su spekulirali o posljedicama koje je udarac u glavu imao na sutkinju.

Neki su tvrdili da je dobila potres mozga, giht ili žuticu, dok su drugi tvrdili da joj je Novakov dodir vratio sjaj u oči, poboljšao cirkulaciju i smanjio udio masti u krvi. Sve te spekulacije konačno su privedene kraju kad je sutkinja objavila šokantne posljedice udarca lopticom.

Na društvenim je mrežama objavila fotografiju koja bilježi i fizičke i psihičke posljedice za njezino zdravlje koje je ostavio traumatični susret s lopticom srpskog tenisača. Naime, sutkinja je na fotografiji u punoj ustaškoj spremi, s rukom podignutom u znak povijesnog hrvatskog pozdrava iz opere Nikola Šubić Zrinjski.

ndhhhh
Lupiga.com

Posljedice udarca u glavu i više su nego očite pa je i Đoković uputio hitru ispriku: ”Žao mi je što je zbog udarca u glavu lopticom koju je ispucala moja srpska pesnica sutkinja zamrzila sve srpsko. Ispričavam se i svojoj braći i sestrama u Hrvatskoj jer znamo što slijedi…”.

Đokovićeva suptilna predviđanja vrlo su se brzo obistinila pa je sutkinja već promijenila državljanstvo u hrvatsko i registrirala se kao glasač kako bi na sljedećim izborima mogla glasati iz dijaspore. Nažalost, ovo je samo još jedan u nizu istovjetnih incidenata u kojima ozljede glave redovito rezultiraju ustašlukom, protiv čega još uvijek ne postoji cjepivo, a ne pomažu ni maske ni sapun.