maskirani
Flickr/osseous

Sindikat pljačkaša banaka žali se kako pljačkaši sve teže zarađuju za život jer ih više nitko ne shvaća ozbiljno kad uđu u banku s maskom preko lica. Koronakriza tako je narušila još jednu djelatnost, a pljačkaši kao jedino rješenje vide ukidanje mjera o obaveznom nošenju maski.

”Znate, naše je zanimanje prije izazivalo respekt, kako kod bankara, tako i kod klijenata banaka. Kad bi ušli u banku s maskom, svi su znali tko je gazda i nije bilo nikakvih diskusija. Sad nas na ulazu u banku pitaju jesmo li dezinficirali ruke, pružaju nam maramice za dezinfekciju, mjere nam temperaturu, tretiraju nas kao sve ostale ljude koji u maskama ulaze u banku”, žali se predsjednik sindikata pljačkaša banaka.

Iz sindikata kažu da su mjere obaveznog nošenja maski potpuno osakatile njihovu djelatnost pa su prihodi u prva dva kvartala 2020. godine pali za više od 6.000%. Taj podatak iznijeli su na nedavnom sastanku s investitorima, od kojih su mnogi odlučili povući svoje investicije jer ne dobivaju željeni profit na uloženi kapital.

Kako više nemaju vremena čekati na Stožer, pljačkaši banaka planiraju krenuti s novom djelatnošću za koju se nadaju da će im osigurati egzistenciju barem dok ne prođe kriza. ”Za sada nam se kao jedini izlaz nameće pljačkanje skladišta maski. Nadamo se da će to ograničiti cirkulaciju maski u populaciji, a mogli bismo i dobro zaraditi preprodajom maski na stranom tržištu”, kažu iz sindikata.

Možda ste propustili

ZAMP tužio grad Zadar jer nije plaćao autorsku naknadu za morske orgulje

Ovih dana stigla je milijunska tužba gradu Zadar koju je dobio od…

Nikad nećete pogoditi tko je bivša hrvatska premijerka koja je sinoć ispala iz ‘Masked singera’

Kada ju je voditeljica Nikolina PIšek pitala kako je uspjela ujutro biti premijerka, odgovorila je ‘zato što sam kraljica i zato što sam koristila Uber.‘

Grad Zagreb uvozi 100.000 gay komaraca iz Italije kako bi zaustavio razmnožavanje

U Zagrebu se odvija neobičan i kontroverzan potez u borbi protiv komaraca.…

Postignut kompromis: Vlada dozvolila svinjokolje svinjama koje su nosile FFP2 maske

Nakon 10 dana intenzivnih prosvjeda Stožera za obranu hrvatskog sela predvođenog neustrašivim…

Sesvete: Oluja potrgala i antene na HAARP postrojenju koje izaziva oluje

Jučerašnje olujno nevrijeme nije zaobišlo niti moćno postrojenje za manipulaciju ionosfere, poznato…