Andrej Plenković

Andrej Plenković je na obraćanju novinarima nakon pobjede Hrvatske nad Danskom izjavio da bi Danska vapila da ima standard hrvatskog nogometa. Ovo je već druga njegova izjava o vapajima zemalja i kontinenata za hrvatskim standardom, a čini se da je u svojim izjavama sve točniji.

Zadnji je put u hvalisanje hrvatskim standardom uvukao cijelu Afriku, što je naišlo na neodobravanje javnosti, no ovaj put se njegova izjava pokazala kudikamo točnijom jer je Hrvatska pobijedila Dansku. No, zli jezici odmah su se obrušili na premijera jer je u obzir uzeo samo jednu pobjedu dok je ignorirao činjenice o korupciji u Hrvatskom nogometnom savezu, kao i to da bi se dva hrvatska reprezentativca uskoro mogla naći na sudu zbog lažnog svjedočenja.

Iz povjerljivih izvora saznajemo da bi će Modrić ipak možda zaobići suđenje, iako mu je ono nakon produžetaka i promašenog penala bilo gotovo sigurno. Za promašeni penal iskupio se kasnije pogotkom s bijele točke i doprinio hrvatskoj pobjedi na penale pa bi mogao dobiti imunitet. Njegovo mjesto u sudnici mogli bi preuzeti Pivarić ili Badelj koji su promašili penale, poručuju pravni stručnjaci.