thompson

ŠOK, NEVJERICA I SUZE na koncertu Marka Perkovića Thompsona održanom prošle subote povodom proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Slunju, nakon što je nepoznata osoba bacila petardu, poznatiju kao “piratica” u blizini okupljene domoljubne mase u deliriju. Nakon što je “detonacija” odjeknula taman u pauzi između dva rodoljubna pokliča “Za dom spremni!”, većina okupljenih zalegla je na pod, te su strateški izveli vojni manevar puzanja prema automobilima, ne bi li se pregrupirali u Münchenu ili Frankfurtu, dok je ostatak prestravljene publike, onaj maloljetni, kroz plač i vrisku zvao roditelje da ih spasi od ovog horora ratne zbilje.

“Scheiße! Das su četnici napali nas Rvate iz Deutschland! Ništa im nije sveto, ni domovina ni rat! ZDS!”, rekao nam je Anto “Glava” Leko, umirovljeni pukovnik München bojne i vlasnik kafića “SS Francetić”, kojemu je ovo šesti PTSP od kad se 1991. preselio u Njemačku.

“Bilo je užasno. Kaos, plač i strah. Nikad nisam tako nešto doživjela od kada ginem za Hrvatsku. Nadam se da se neće ponoviti na Cecinom koncertu”, rekla nam je šesnaestgodišnja Delfina iz Ljubuškog.

“Jako sam se prestrašila da je ponovno počeo rat. Neću više se vračati u Hrvatsku, jer nikad ne znaš. Ovo je skoro gore nego da primam hrvatsku penziju”, drhteći nam je priznala umirovljenica Ljuba iz Frankfurta, dok je HOS-ovom majicom brisala suze s lica.

Policija još uvijek traga za nepoznatim počiniteljem, a neslužbeni izvor tvrdi kako sumnjaju i na terorizam.

“Žalosno je da proslava Dana pobijede i domovinske zahvalnosti zbog bačene petarde nije mogla proći bez incidenta kao svake godine”, bili su kratki u priopćenju iz policije.

Za kraj saznajemo kako je zbog ovog incidenta, njemačko ministarstvo zdravstva zaprimilo gotovo 9 tisuća novih zahtjeva za invalidske mirovine zbog posljedica PTSP-a, i to samo u Münchenu.