rimac

Premijer Andrej Plenković i pet ministara posjetili su Rimac Automobile te su iskoristili priliku kako bi kroz razgovor pronašli odgovor zašto Hrvatska nije meka za investitore i što bi to poduzetnici mogli učiniti da olakšaju posao Vladi u svakodnevnom poslovanju.

Uz premijera, u tvrtku su došli i ministri Zdravko Marić, Darko Horvat, Gabrijela Žalac, Marko Pavić i Blaženka Divjak. Ministra Kuščevića premijer nije pozvao jer se bojao da bi se tijekom obilaska mogao upisati kao vlasnik na česticu na kojoj je izgrađena tvornica, što bi moglo poslužiti lijevim novinarima kao dodatni poticaj da nastave usavršavati svoje vještine u photoshopu.

Premijer je izjavio kako je zadovoljan tijekom posjeta jer je uspio provesti čak četiri HDZ-ova i jednu HNS-ovu ministricu kroz otvorenu tvornicu a nestalo je tek nekoliko žmigavaca, dvije haube, tri retrovizora i jedan media system. Premijer je odbio preuzeti odgovornost za nestale četiri felge s Concepta_Two.

-Taj automobil je tu stajao već neko vrijeme, od tada se promjenilo puno ministara i to je mogao učiniti bilo tko. Osim toga, tko može uopće potvrditi da te felge nisu nestale za vrijeme neke od bivših Vlada – izjavio je Plenković.

Nakon što su mu novinari objasnili da je Concept Two novi model predstavljen 2018. godine te da se niti jedan ministar od tada nije promjenio, Plenković je dodao.

-A to vam je sada stvar slobodne interpretacije. Vi kažete da je tako, ja kažem da je drugačije i tko će reći tko je u pravu? Vi samo kukate i širite pesimizam, mjesto da se divite ljepoti ovog automobila vi se fokusirate kotače. Trebate pogledati širu sliku!

Kako neslužbeno doznajemo media system je uzeo ministar Horvat za rođendanski poklon saborskom kolegi i strastvenom kolekcionaru Kreši Beljku, dok se za kotače spekulira da ih je uzela ministrica Žalac jer je jedino ona imala dovoljno velik launch box da smjesti četiri felge od 22”. Za haube, žmigavce i retrovizore još nitko nije preuzeo odgovornost.

reporter: Tonči Klarić

Možda ste propustili

ODGOVOR ČITATELJIMA ‘Visoki časni sud HDZ-a’ nije vijest s NewsBara!

U posljednjih nekoliko sati smo primili veći broj poruka čitatelja NewsBara koji su…

Hrvatska dobila počasnu titulu samuraja zbog vrsno izvedenog demografskog harakirija

Iz Japana su nedavno stigle dobre vijesti za Hrvatsku, koja je primljena…